De asemenea, în urma întrevederii a reieşit faptul că se doreşte ca deficitul de personal din domeniu să fie acoperit din mai multe surse, potrivit comunicatului Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România.
Întâlnirea dintre sindicalişti şi ministru pentru identificarea de soluţii în scopul eficientizării activităţii Ministerului Afacerilor Interne a fost organizată la iniţiativa acestuia, precizează FSDPR.
Potrivit organizaţiei sindicale, a fost remarcată disponibilitatea ministrului Afacerilor Interne pentru o comunicare coerentă şi aplicată cu sindicatele poliţiştilor în condiţiile în care demnitarul a propus întâlniri periodice cu reprezentanţii poliţiştilor, într-un Consiliu consultativ sindical, pentru armonizarea tuturor părţilor implicate în modernizarea Ministerului Afacerilor Interne.
Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor din România „Al. I. Cuza” consideră că această primă întâlnire reprezintă un start bun, care oferă condiţiile unui parteneriat real cu ministrul Afacerilor Interne, potrivit comunicatului citat de Agerpres.
Salariile din sistem, majorate de la 1 ianuarie 2020
Cei aproximativ 110.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) primesc, de la 1 ianuarie 2020, sporul pentru condiţii grele de muncă şi toxicitate în procent de 25% din salariul minim brut pe ţară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective, ceea ce reprezintă o adăugare, în medie, între 200 şi 400 de lei, valoare brută.
„Pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbători legale, precum şi în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii”, informează un comunicat al MAI.
În calitatea sa de senator, ministrul Marcel Vela a depus un amendament cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI a cuantumului actualizat al compensaţiei băneşti/alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.