În cadrul interviului, Viktor Orban a fost întrebat ce ar putea urma în cazul în care conflictul militar dintre Rusia și Ucraina va continua. Premierul a răspuns că este sigur că războiul se va termina în 2025, fie printr-un acord de pace negociat, fie prin victoria uneia dintre părțile implicate, potrivit Ukrainska Pravda.
Economiile din Europa vor cunoaște o revigorare semnificativă după sfârșitul războiului din Ucraina
Totodată, liderul de la Budapesta a estimat că, odată cu încheierea conflictului, economiile europene, inclusiv cea a Ungariei, vor cunoaște o revigorare semnificativă. El a exprimat încrederea că acest moment va marca un nou val de succes economic pentru regiune.
„Războiul se va încheia în 2025. Fie prin negocierea unui acord de pace, fie prin distrugerea uneia dintre părțile implicate în conflict”, a subliniat Orban.
Orban a precizat că ultimele patru ani au fost printre cei mai dificili din cariera sa politică
Reflectând asupra situației actuale, Orban a precizat că ultimele patru ani au fost printre cei mai dificili din cariera sa politică, adăugând că „alinierea nefavorabilă a stelelor” a influențat negativ circumstanțele globale și regionale.
„Stelele nu s-au aliniat niciodată atât de rău și ultimii patru ani au fost cei mai grei de când vânturile schimbării de regim m-au adus în politică”, a mai spus Viktor Orban.
În ceea ce privește poziția Statelor Unite, Orban a oferit propria sa interpretare privind promisiunea președintelui ales Donald Trump, pe care îl susține deschis, de a pune capăt războiului într-o singură zi. Premierul ungar a explicat că Trump nu a avut condițiile necesare pentru a-și duce la îndeplinire angajamentul. Amintim că Trump va reveni la Casa Albă în ziua de 20 ianuarie 2025.
Viktor Orban a propus un „armistițiu de Crăciun” între Kiev și Moscova
Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat tentativa lui Viktor Orban de a se poziționa drept mediator în rezolvarea conflictului ruso-ucrainean. Autoritățile ucrainene au respins propunerea lui Orban de a institui un „armistițiu de Crăciun” între Kiev și Moscova. Ministerul de Externe al Ucrainei a susținut că astfel de inițiative ar submina eforturile de soluționare a conflictului.