Coca-Cola se implică activ în protejarea mediului înconjurător prin reducerea deşeurilor la nivel global. Compania anunţă lansarea strategiei “O lume fără deşeuri”, prin care va încerca să schimbe modul în care dezvoltă, livrează, colectează şi reciclează ambalajele. Astfel, până în 2025, 100% dintre ambalajele Coca-Cola vor trebui să fie reciclabile, iar până în 2030, compania va utiliza cel puţin 50% materiale reciclate pentru producţia ambalajelor şi va colecta şi recicla echivalentul a 100% din ambalajele pe care le pune pe piaţă.
“Avem o responsabilitate faţă de consumatori şi comunităţile din care facem parte. Plecând de la faptul că ambalajele sunt o parte importantă a vieţii moderne a consumatorilor şi că sunt necesare eforturi suplimentare pentru reducerea deşeurilor la nivel global, în 2018, compania Coca-Cola şi-a redefinit în mod fundamental abordarea în domeniul ambalajelor.
Am lansat strategia “O lume fără deşeuri”, prin care ne propunem să schimbăm modul în care dezvoltăm, livrăm, colectăm şi reciclăm ambalajele pe care le punem pe piaţă şi care setează obiectivele noastre în această direcţie. Ne propunem astfel: ca până în 2025, 100% din ambalajele noastre să fie reciclabile şi până în 2030, să utilizăm cel puţin 50% materiale reciclate pentru producţia ambalajelor, ca până în 2030, să ajutăm la colectarea şi reciclarea echivalentului a 100% din ambalajele pe care le punem pe piaţă, să lucrăm alături de partenerii şi stakeholderii noştri pentru a contribui la un mediu sănătos, fără deşeuri”, se arată în raportul de sustenabilitate aferent anului 2018 publicat de Coca-Cola.
”Protecţia mediului înconjurător reprezintă un aspect fundamental pentru strategia de sustenabilitate a companiei. În anul 2018 s-a continuat utilizarea de ambalaje cu un conţinut de 30% de PET produs din surse regenerabile (Plant Bottle) pentru toată apa Dorna îmbuteliată la fabrica Poiana Negrii. Între timp s-au început demersurile pentru selectarea de furnizori şi testarea utilizării de PET reciclat”, mai precizează compania.
În anul 2018 s-au recuperat 60,4% din ambalajele puse pe piaţă, prin intermediul Organizaţiilor de Transfer de Responsabilitate (OTR-uri). În plus, anul trecut s-au iniţiat primele demersuri pentru a testa şi alte posibilităţi de utilizare de PET reciclat. Deasemenea, în 2018, peste 94% din deşeurile provenite din fabrici au fost reciclate.