Anunț important făcut de ministrul Mediului! Câți bani vor primi românii în 2021 prin Rabla și Rabla pentru electrocasnice

Marele anunț făcut de ministrul Mediului! Programele Rabla și Rabla pentru electrocasnice continuă și în 2021, iar bugetul alocat nu este mai mic decât cel de anul trecut, a dat asigurări Tanczos Barna.

Marele anunț făcut de ministrul Mediului! Românii vor primi bani de la stat și în 2021, prin intermediul programelor Rabla și Rabla pentru electrocasnice.

Ministrul de profil a precizat chiar că se caută la nivelul ministerului resurse pentru a extinde cele două programe.

Marele anunț făcut de ministrul Mediului! Bugetul pentru ”Rabla” se păstrează

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că Programul Rabla va continua în acest an cu cel puţin acelaşi buget ca anul trecut.

”Mergem cel puţin cu sumele de anul trecut cel puţin cu bugetul de anul trecut şi cu numărul de autoturisme de anul trecut.

Căutăm resurse dacă putem să extindem programul. Trebuie să venim şi în sprijinul autorităţilor publice locale cu mijloace de transport în comun electrice”, a declarat ministrul Mediului, miercuri seară, la TVR, referindu-se la Programul Rabla.

Tanczos Barna a vorbit şi despre Programul Rabla pentru electrocasnice, catalogând drept ”o catastrofă” ceea ce s-a întâmplat anul trecut cu acest program, informează news.ro.

Întrebat dacă anul acesta va fi implementat acest program, ministrul a răspuns: ”Cu siguranţă. Anul trecut a fost o catastrofă din acest punct de vedere. A clacat sistemul informatic.

A fost gestionat… era o catastrofă de program. Este un program dezvoltat mai demult, a ajuns să fie implementat fără să fie verificat, testat, nu s-a aşteptat, probabil, nimeni la această avalanşă de solicitări şi, la suprasolicitare, a cedat”.

Viziunea ministrului asupra poluării

Tanczos Barna a precizat că acest program a fost verificat, ”regândit” şi că Ministerul are sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi că programul va fi funcţional după ce va exista un buget alocat acestuia.

În ceea ce privește problema poluării cu care se confruntă localitățile din România, ministrul Mediului a declarat că nu toate particulele care constituie poluare a aerului provin de la eşapamentele maşinilor, ci sunt şi particule ridicate de pe străzi neasfaltate, noroi, adus de pe câmpuri sau de pe şantiere, dar există şi poluare industrială, situaţie în care ar fi nevoie de relocări în afara oraşelor.

”Autoritatea publică locală, cu ajutorul nostru, cu siguranţă, dar autoritatea publică locală trebuie să ia măsurile care reduc poluarea, prin PICA, Programul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului.

Sunt foarte puţine oraşe care au acest PICA, lucrăm cu ei, am început din ianuarie să fim un fel de catalizator şi să-i ajutăm să implementeze asemenea programe”, a declarat ministrul Mediului.