Anunţ important pentru elevi, după ce mai multe școli din București își suspendă cursurile, vineri și luni, iar 92 vor avea programul scurtat, pentru pregătirea sălilor unde vor avea loc alegeri, potrivit unei informări transmise de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).
Nouă unități de învățământ din BUcureşti îşi suspendă, vineri și luni, cursurile pentru organizarea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale 2019. Este vorba despre Colegiul Național de Muzică George Enescu, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Școala Gimnazială Herăstrău, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 179, Școala Gimnazială nr. 184, Liceul Teoretic Waldorf, Școala Gimnazială nr. 156.
„Suspendarea cursurilor nu înseamnă pentru cele nouă unități de învățământ că elevii nu vor face deloc ore acolo vineri și luni. Cele nouă unități de învățământ au particularitatea lor. Ceea ce trebuie adăugat este faptul că toate aceste nouă unități vor recupera orele, potrivit unei decizii a CA – ului școlii, însemnând un program stabilit de ei și comunicat elevilor și familiilor”, arată ISMB.
În alte 92 de unități de învățământ din Capitală, programul elevilor va fi scurtat.
Autoritatea Electorală Permanentă informează că Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte, cât şi prin radieri ale persoanelor efectuate în cadrul primăriilor.
După efectuarea tuturor actualizărilor, situaţia numărului de alegători valabil pentru alegerile prezidenţiale din data de 24 noiembrie este următoarea:
– numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetăţeni;
– numărul total al alegătorilor care au dreptul de vot interzis este de 19.186 de cetăţeni;
– numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este de 715.064 de persoane;
– numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă prin înregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro este de 35.917 cetăţeni;
– numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secţia de votare prin înregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro este de 33.802 cetăţeni.
AEP precizează că alegătorii care au domiciliul în România şi au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondenţă, cât şi pentru votul la o secţie de votare, în număr de 63.362, au fost radiaţi din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin.