„Nu renunţăm la chestia asta, degeaba se insistă, degeaba se doreşte prorogare de termene, nu merge(…)vine control de la ANAF. Foarte bine. Nu o să dăm la niciunul nici o amendă. Este doar un avertisment şi nimic altceva. Ideal ar fi fost ca statul să facă ce? Cumpăra case de marcat, discuta dinainte, spunea care sunt stocuri agreate, cine e autorizat, cumpăra un număr de case, le distribuia în piaţă şi oamenii, într-un an de zile, îşi achitau lună de lună costul acelei case şi era închisă discuţia. Dar măcar statul să înveţe din greşeli pe viitor, la astfel de idei să se gândească şi la efectele în lanţ. Dar trebuie să închidem această discuţie cu casele de marcat. Eu o să fiu săptămâna viitoare, luni şi marţi, la Bruxelles pentru a discuta cu miniştrii de Finanţe şi am vorbit cu colegul meu din Ungaria, care are sistemul foarte bine pus la punct şi căruia i-am cerut să-mi dea efectiv sistemul pe care dânsul îl are pentru a putea interpreta aceste date. Întreba cineva de ce vă trebuie acest sistem dacă dumneavoastră nu puteţi prelucra datele? Casele de marcat stochează inclusiv online”, a precizat ministrul Finanţelor.
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2018 potrivit căreia operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic a fost adoptată în luna mai a acestui an. Măsura trebuia implementată de contribuabilii mari sau mijlocii până la 1 septembrie 2018 şi de către contribuabilii mici până la 1 noiembrie 2018.
Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale.
Eugen Teodorovici a participat vineri la cea de a 26-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România organizat de Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România.
SURSA: Agerpres