Există o modificarea tehnică care poate fi făcută din greșeală la centralele termice, iar acest lucru poate crește substențial factura la gaze.
Ținând cont că problemele la sistemul de termoficare sunt tot mai mari, din ce în ce mai mulți români iau decizia să își instaleze centrale termice în propriile locuințe, însă acest lucru vine cu costuri suplimentare.
Avertisment pentru toți cei care au centrale termice de apartament
Orice centrală se poate strica din cauza unor setări greșite. Mai mult, acestea pot să consume mai mult gaz, dacă nu suntem atenți, deci implicit costuri mai mari de întreținere. Centrala termică trebuie setată într-un mod corect pentru a te asigura că o să ai parte de o locuință încălzită pe toată perioada sezonului rece cu cele mai mici costuri. În primul rând, cei mai mulți stabilesc o temperatură greșită și au costuri mai mari.
Trucuri pentru a avea o temperatură optimă și costuri cât se poate de reduse pe timp de iarnă
Astfel, centrala termică trebuie să fie setată la o temperatură de aproximativ 23 de grade pe timp de noapte, iar pe timp de zi, este necesar să optezi pentru 20 de grade. Între timp, în momentele în care nu ești acasă, aparatul poate să fie setat la 17 grade pentru o funcționare cât mai bună, arată ideipentruacasă.ro.
Nu în ultimul rând, căldura nu trebuie pornită în cazul în care aerisim sau avem ferestrele deschise, deoarece asta va suprasolicita centrala să mențină temperatura programată. Încercați să nu stabiliți o temperatură prea mare nici pentru apa caldă, deoarece centrala va avea nevoie de mai mult gaz pentru a încălzi apa respectivă.
Specialiștii mai spun că trebuie să ne uităm și la izolația casei pe care vrem să o încălzim. Apartamentele izolate termic țin mai bine căldura și reduc costurile de încălzire pe timp de iarnă. Luați aceste sfaturi în calcul și veți avea căldura potrivită în casă, fără costuri suplimentare pentru aceasta.