Anunț major pentru șoferi! Schimbări importante la polița RCA

Vești de maxim interes pentru toți șoferii. Șeful Consiliului Concurenței a spus ce s-ar putea întâmpla cu polițele RCA.

Șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu a transmis vești importante pentru șoferi, explicând ce s-ar putea întâmpla cu polițele RCA. El a spus că, deocamdată, este vorba despre niște propuneri care s-ar putea însă concretiza.
”Este un lucru pe care vrem să-l facem. Pentru că polița RCA trebuie să reflecte, în primul rând, riscul de accident, care ține de șofer, nu de mașină”, a spus Bogdan Chirițoiu comentând ideea ca, pe viitor, Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) să fie încheiată pe numele șoferului, nu al proprietarului autoturismului.
Evident că, dacă sunt mai mulți conducători auto care împart aceeași mașină, prețul poliței RCA va trebui să fie adaptat în consecință. Știu că atenția opiniei publice s-a concentrat pe această propunere. Nu este însă ceva iminent, nu mă aștept ca această propunere să fie introdusă în lunile următoare. O schimbare legată de RCA va avea loc în câteva luni, dar nu cred că această propunere va fi preluată acum, avem alte priorități”, a precizat șeful Consiliului Concurenței, citat de cancan.ro

Bogdan Chirițoiu a spus că introducerea, în 2016, când s-a modificat legislația în domeniu, a polițelor pe o lună a fost o greșeală.

”Din păcate oamenii uită sau nu vor să-și reînoiască polița, astfel că numărul șoferilor care circulă fără RCA a crescut în ultima perioadă. De ce este important acest lucru? Pentru că dacă luăm suma cheltuielilor pe reparații, ea trebuie acoperită din banii plătiți pe RCA. Dacă plătesc mai puțin, evident polița va fi mai scumpă. Deci acesta este obiectivul nostru: să facem ca polița RCA să fie cât mai ieftină. Și văd că ea este deja mai ieftină decât a fost anul trecut sau acum doi ani. Dacă vrem să o vedem mai ieftină, trebuie să avem în vedere două lucruri: să fie câți mai mulți oameni care plătesc polițe RCA, și de aceea am dori să revenim la sistemul pe șase luni sau pe un an. Doi, să avem grijă să nu crească prețul reparațiilor”, a detaliat Bogdan Chirițoiu.