Anul trecut în luna septembrie, RATB și-a schimbat forma juridică, devenind din regie, societate pe acţiuni, Societatea de Transport Bucureşti (STB). Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun resimt această modificare.
La ghișeele de emitere a cardurilor au început să fie oferite alte modele pentru titlurile de călătorie, cu noul logo al societății, dar și cu un desing nou față de cel vechi.
Din această lună, cardul activ nominal are un alt design. Este gratuit la prima emitere, pe baza buletinului de identitate, acesta urmând a fi scanat.
Fiecare călător care solicită un card de călătorie va completa și semna un formular că este de acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Și această este o noutate, până acum nu era nevoie de o semnătură pentru eliberarea unui astfel de card.
În caz de furt, pierdere sau deteriorare a acestuia din vina utilizatorului, sistemul automat de taxare asigură posibilitatea recuperării soldului de pe cardul pierdut, corespunzător creditului rămas în portofelul electronic sau a perioadei rămase neutilizată din abonamentul deţinut.
Noul suport se achiziţionează contra sumei de 4,7 lei. Și în cazul în care există doritori care vor să aibă noul card în portofel pot plăti pentru înlocuirea celui vechi.
La emiterea cardului suma minimă ce poate fi încărcată în portofelul electronic este 15 lei, iar cea maximă este de 50 lei, scrie Libertatea.
În prezent, potrivit Primăriei Municipiului București, STB administrează 166 de linii, dintre care 26 de linii de tramvaie, 16 linii de troleibuze, 73 de linii de autobuze, patru linii de autobuze expres, 26 de linii de noapte, 21 de linii de trasee preorăşeneşti. Societatea nou înfiinţată are un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajaţii regiei au fost preluaţi şi reîncadraţi pe aceleaşi funcţii.