Anunț de ultimă oră pentru posesorii de mașini Tesla. Potrivit Reuters, compania recheamă peste 817.000 de vehicule din Statele Unite. În ceea ce privește motivele acestei decizii, sursa citată arată că este posibil ca o alertă sonoră să nu se activeze atunci când un vehicul porneşte şi şoferul nu şi-a pus centura de siguranţă.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de joi, de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului (NHTSA). Potrivit sursei citate, este vorba despre vehiculele Model S şi Model X, 2017-2022 Model 3 şi 2020-2022 Model Y, din 2021-2022, care nu respectă standardul federal de siguranţă pentru autovehicule privind ”protejarea faţă de accidente”, deoarece semnalul sonor nu se activează.

În acest sens, pentru a rezolva problema, Tesla va efectua o actualizare de software wireless. Pe de altă parte, compania a ținut să sublinieze, în cadrul unor declarații făcute pentru NHTSA că până pe 31 ianuarie nu a avut cunoştinţă de niciun accident sau răni legate de această problemă.

În același timp, într-un document depus la NHTSA,  Tesla mai precizează că Institutul de Testare şi Cercetare Auto din Coreea de Sud (KATRI) a adus această în atenţia Tesla această deficienţă. Potrivit companiei americane, o eroare de software poate împiedica activarea semnalului sonor la pornirea vehiculului, în anumite circumstanţe.

Probleme pe bandă rulantă pentru Tesla

De menționat este faptul că nu este pentru prima oară când posesorii de Tesla se află într-o astfel de situație. La finele anului trecut, compania anunța că va rechema la service peste 475.000 de maşini electrice Model 3 şi Model S.

La acel moment, era vorba despre o serie de probleme legate de portbagaj şi de camera retrovizoare, care sporesc riscul de accidente, anunța Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA),

După anunțul făcut, compania a primit o lovitură fără precedent. În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile producătorului american de vehicule electrice au scăzut cu 1,1%.

Amintim și faptul că NHTSA a deschis o investigaţie privind 580.000 de vehicule Tesla, în urma deciziei producătorului auto de a permite şoferilor să joace diverse jocuri video pe ecranele maşinilor, în timp ce sunt în mişcare. Ulterior, Tesla nu a mai permis aceste operaţiuni în timp ce vehiculele sunt în mişcare.

Totodată, în vara anului trecut, NHTSA a anunţat că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă. Investigaţia vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014.