Informații utile pentru cei care au apartamente cu două camere. Preţul gigacaloriei rămâne plafonat, cel real fiind este de aproximativ 1.000 de lei/gigacalorie. Diferența este plătită de primărie. Astfel, bucureştenii vor plăti 346 de lei pe gigacalorie, ca şi iarna trecută.
Anunț pentru cei care au apartamente cu două camere
Într-o lună de iarnă, pentru încălzirea unei camere se consumă, în medie, o gigacalorie. Astfel, facturile la încălzire, în București, ar putea fi similare cu cele de iarna trecută, dacă se menține consumul.
Pentru o garsonieră, prețul căldurii va ajunge la aproximativ 350 de lei. Pentru un apartament cu două camere, prețul va ajunge la aproximativ de 700 de lei. Pentru un apartament cu trei camere, prețul va ajunge la 1.000 de lei.
Termoenergetica Bucureşti a anunțat data la care vor fi demarate probele la cald în sezonul 2023-2024
În altă ordine de idei, Termoenergetica Bucureşti a anunțat că va demara „probele la cald” în capitală, pentru sezonul 2023-2024. Ele vor fi realizate mai ales pe timpul nopții. Prima astfel de probă va avea loc chiar în această noapte. Instituția anunță și că, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, furnizarea de căldură poate fi amânată.
„Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, precum şi lucrările din şantiere, aflate în diferite stadii de execuţie, în toate sectoarele Municipiului Bucureşti”, a transmis compania.
CMTEB a oferit și lămuriri importante cu privire la momentul în care locuitorii Capitalei vor avea parte de căldură. Conform companiei, se are în vedere prognoza meteorologică pentru perioada următoare.
Aceasta indică temperaturi scăzute în timpul nopții și temperaturi ridicate în timpul zilei. De aceea se preconizează că probele vor avea loc, în principal, pe timp de noapte.
„Este important de subliniat faptul că, în sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienţi, să nu fie afectată. Probele la cald, prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare, se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire”, aflăm, din comunicatul de presă al companiei.
Tot aici, bucureștenii sunt informați că aceste probe sunt derulate pentru a verifica funcţionalitatea traseelor de alimentare de la sursa de producere a agentului termic până la consumator.