De la motivul pentru care vă mutați la ceea ce aveți nevoie în noul spațiu, aceste întrebări vă pot ajuta să găsiți proprietatea perfectă și să nu ajungeți în situația de regreta decizia de a vă muta, scrie Homes and Gardens.
Întrebări pe care să ți le pui înainte de a te muta:
1. Cum vrei să fie viața ta de zi cu zi în noua ta casă?
Cumpărarea unei case înseamnă mai mult decât un acoperiș deasupra capului, spune Lisa Rutkowski, agent imobiliar la Premier Sotheby’s International Realty. Ar trebui să contribuie la bunăstarea oamenilor și să susțină obiectivele de viitor.
Lisa explică: „Acest lucru ne ajută să vorbim despre stilul de viață, nu doar despre locație. Doriți dimineți liniștite, mai mult timp în aer liber sau un sentiment de comunitate?”
2. Dacă nu ar trebui să cereți părerea altcuiva, unde v-ați muta și de ce?
Opiniile familiei contează, dar evitați să vă lăsați influențat prea mult de ce spun cei din jur. O greșeală majoră a celor care vor să se mute, care duce adesea la regret, este alegerea unei proprietăți pe baza a ceea ce oamenii din jurul vostru își doresc și cred că este cel mai bine pentru voi.
Lisa continuă: „Întrebarea asta reduce zgomotul de fond și vă ajută să vă reconectați cu propriile speranțe pentru viitor.”
3. De ce aveți nevoie de o casă nouă?
Compromisul numărul unu pe care nu ar trebui să-l facă cumpărătorii nu este legat de lucrurile de bază de care au nevoie de la o proprietate și locația acesteia.
Fiona Dogan, agent imobiliar la Julia B Fee Sotheby’s International Realty spune: „Oamenii ar trebui să se întrebe: Ce obiectiv încerc să ating?”
Poate însemna că ai nevoie de mai mult spațiu pentru a-ți forma o familie. Sau, casa ta este acum prea mare pentru că ai copii mari care au plecat de acasă. Poate că trebuie să reconfigurezi modul în care trăiești, deoarece părinții tăi se mută cu tine. Vrei să-ți reduci cheltuielile și să-ți simplific viața?
Toate sunt întrebări care servesc la găsirea căminului perfect.
4. Sunt pregătit ca viața să-mi fie dată peste cap?
Mutarea in altă casă este unul dintre cei mai mari cinci factori de stres din viață și nu este pentru cei slabi de inimă.
De multe ori înseamnă să renunțați la anumite bunuri, inclusiv la obiecte pe care le aveți din copilărie, doar pentru a economisi spațiu.
5. Îmi pot permite asta pe termen lung?
Costurile unei mutări depășesc mutarea inițială, care implică angajarea unor profesioniști. Luați în considerare și facturile la energie și taxele. De asemenea, trebuie să vă gândiți la viitoarele situații financiare.
Michael Branson, CEO la All Reverse Mortgage spune: „Înainte de a face saltul către o casă nouă, gândiți-vă dacă vă puteți permite asta și în viitor.
Luați în considerare lucruri precum plățile ipotecare, impozitele, asigurările și costul general al vieții în zonă. S-ar putea să descoperiți că ceea ce pare accesibil la început va afecta finanțele pe termen lung”.