Prețuri carburanți miercuri, 2 octombrie. Prețul pentru un litru de benzină standard a scăzut astăzi cu patru bani. Astfel, litrul de benzină standard a ajuns să coste între 6,82 şi 6,96 lei, potrivit celor mai recente cifre.
Prețuri carburanți. Motorina înregistrează aceleași valori
Totuși, preţurile continuă să rămână nemodificate la benzină premium, motorină standard şi motorină premium. Astfel, un litru de benzină premium costă între 7,42 şi 7,66 lei.
De asemenea, un litru de motorină standard costă între 6,94 şi 7,03 lei. Cele mai recente cifre arată că un litru de motorină premium costă între 7,31 şi 7,59 lei.
În același timp, preţul pentru un litru de GPL continuă să rămână la o valoare de aproximativ 3,42-3,46 lei.
Prețurile petrolului au crescut cu 5 procente din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu
Amintim că marți au fost înregistrate creșteri de aproximativ 5% în prețurile petrolului, ca urmare a lansării de rachete de către Iran către Israel.
Acest incident a amplificat temerile legate de posibilitatea unui conflict regional în Orientul Mijlociu.
„Cu puţin timp în urmă, au fost lansate rachete din Iran către statul Israel”, au spus Forţele de Apărare ale Israelului (IDF), într-un comunicat.
Forțele de apărare israeliene (IDF) au solicitat populației să se adăpostească în zone sigure până la primirea unor noi instrucțiuni.
„Exploziile pe care le auziţi sunt de la interceptări sau proiectile căzute”, a spus IDF.
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,41 dolari
Prețul petrolului West Texas Intermediate pentru livrarea din luna noiembrie a înregistrat o creștere de 3,41 dolari. Suma este echivalentul unei majorări de 5%, ajungând la 71,58 USD per baril.
Contractele futures pentru petrolul Brent care urmează să fie livrat în decembrie au crescut cu 3,41 dolari.
Este vorba despre o majorare de 4,76%. A fost atinsă astfel valoarea de 75,11 USD pe baril.
Priyanka Sachdeva, analist principal de piață la Phillip Nova, a oferit mai multe explicații. Potrivit analistului, piețele petroliere s-au concentrat în mare măsură pe perspectiva unei economii globale mai slabe.
„Cu toate acestea, amploarea s-a îndreptat rapid către temerile legate de întreruperile aprovizionării cu petrol în Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat rachete balistice asupra Israelului”, a spus Sachdeva.