Iaurtul Pilos din magazinele LIDL este consumat de foarte mulți români. El este la mare căutare mai ales în această perioadă extrem de călduroasă.
Asta pentru că venirea verii ne obligă pe toți să avem grijă la siluetă, mai ales în condițiile în care toți vrem să arătăm cât se poate de bine în costumele de baie. În plus, vremea caniculară ajută la un consum mai mic de alimente, dar și a produselor ușoare, cu un aport redus de grăsimi sau de calorii.
Unul dintre cele mai consumate produse de la LIDL
În concluzie, mulți români își concentrează atenția pe o dietă bazată pe legume, fructe sau lactate. De aceea, un iaurt aflat în supermarketurile LIDL nu trece deloc neobservat. Este vorba de iaurtul Pilos, unul dintre cele mai iubite iaurturi de către români, însă, nu mulți știu câte calorii are acesta.
Pe site-ul LIDL se poate afla, din descriere, că iaurtul natur Pilos cu 10% grăsime „este preparat după o rețetă clasică de iaurt integral la care se adaugă smântână atât pentru a rafina textura iaurtului, cât și pentru beneficiile aduse tranzitului digestiv. Iaurtul se remarcă prin conținutul său bogat de bacterii benefice, proteine și grăsimi lactice”.
Câte calorii are pe suta de grame
Iaurtul Pilos conține 123.2 kilocalorii (calorii) pe 100 de grame. Această cifră reprezintă 6.16% din totalul de 2000 de calorii recomandat zilnic. Iaurtul cremos în stil grecesc Pilos cu 10% grăsimi conține 123 de calorii care pot fi arse de 31 minute de mers pe jos, 10 minute de alergare (jogging), 14 minute de ciclism, 14 minute de înot, 41 minute de yoga, 41 minute de cumpărături sau 31 minute de curățenie în casă.
Despre iaurt, se știe că el conţine numeroase vitamine şi minerale. Pe lângă faptul că reprezintă o sursă importantă de potasiu, fosfor, iod, zinc şi vitamina B5, acesta conţine şi B12, vitamina care susţine celulele roşii din sânge şi contribuie la menţinerea corectă a funcţionării sistemului nervos.
Beneficii numeroase pentru organism
În plus, el este benefic pentru cine are probleme digestive. Totodată, consumul regulat de iaurt degresat (sau cu un conţinut scăzut de grăsimi) poate reduce riscul de a dezvolta hipertensiune arterială. Proteinele găsite, în special în lactate, reglează tensiunea arterială şi asigură un nivel optim de calciu, magneziu şi potasiu.
Studiile recente au indicat că persoanele care consumă iaurt de cel puţin 4 ori pe săptămână au un risc cu până la 25% mai scăzut de a dezvolta carii dentare.