Raluca Turcan a avut, miercuri seara, în direct, la Digi24, o replică dură la adresa PSD-ului în privința deficitului bugetar și a creșterii vârstei de pensioare, care s-ar putea face doar la cerere.
„Ei pot să spună multe”, a declarat Turcan atunci când a fost întrebată despre declarația făcută de cei de la PSD, care au declarat că în cazul în care ar fi rămas în continuare la guvernare nu s-ar fi depășit deficitul bugetar de 3% până la sfârșitul acestui an.
Reacția Guvernului la replica PSD
„Cert este că noi am fost învestiți în data de 4 noiembrie și la final de octombrie deficitul era de 3%. Despre ce vorbim? Și mai erau trei luni, în condițiile în care la final de an cheltuielile întotdeauna se adună și când se trage linia deficitul crește mai mult în ultimele trei luni ale anului. Orice om rațional își dă seama că sunt niște minciuni. La guvernare i-am văzut, în opoziție o să auzim foarte multe”, a completat ea.
În ceea ce privește comunicatul PSD prin care a anunțat că se va opune majorării vârstei de pensionare, Raluca Turcan a reacționat: „Au încurcat guvernul!”
„Această reacție a PSD e superficială, pentru că, în mod evident, astăzi a fost o știre că în Franța există un pachet de legi foarte contestate prin care se crește vârsta de pensionare la 70% (sîc!). Cel mai probabil cei din PSD au văzut titlul și au încurcat guvernul, nu și-au dat seama că guvernul României nu face lucrul acesta”, a spus Raluca Turcan.
Declarația lui Orban, explicată
Vicepremierul a vorbit și despre declarația lui Ludovic Orban privind creșterea vârstei de pensionare în anumite condiții.
„Declarația premierului Orban e una rațională și care pe fond apare în mintea multor persoane. În condițiile în care, din nefericire, foarte mulți tineri pleacă, avem un deficit de forță de muncă tânără. Aceștia plecând, existând pensionarea la 63-65 de ani și posibilitatea prelungirii doar prin decizie a consiliului de administrație sau a inspectoratului în cazul profesorilor, atunci poate că ar fi firesc dacă vrei să optezi să lucrezi mai mult să poți să o faci, să-ți permită legea. Nu e o chestiune dramatică, nu e nimic care să vină cu forța. Este ceva care să permită ca acolo unde există un deficit de forță de muncă major, oameni cu experiență pentru care statul a investit, să poată să opteze să lucreze”, a mai spus vicepremierul PNL.