După ce Simona Halep a anunțat că procesul său a fost din nou suspendat, mai multe staruri din lumea tenisului i-au transmis mesaje de susținere.

Mesaje de susținere pentru Simona Halep

Unul dintre cei care au reacționat a fost jucătorul german Boris Becker.

”Rămâi puternică și dedicată! Adevărul va ieși la iveală. Respect”, a fost mesajul campionului pentru Simona Halep.

Totodată, Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a acuzat ITIA de practici ”murdare”.

”Politica jocului dublu. Jocul pe care îl practică din prima zi”, a fost mesajul lui Patrick Mouratoglou.

Procesul Simonei Halep a fost din nou amânat

Simona Halep urma să fie audiată pe data de 28 mai, dar Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a amânat procesul, iar astfel sportiva mai are de așteptat.

„Sunt din nou extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce ITIA, prin intermediul reprezentantului lor, Nicole Sapstead, declara în mod public în urmă cu trei zile că ITIA ‘și-a menținut angajamentul de a o trata pe doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp util’, această instituție a trimis o solicitare oficială către tribunal pentru a-mi amâna audierea… pentru a treia oară.

ITIA afirmă public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Eu am cerut în repetate rânduri audierea mea și ITIA a căutat în repetate rânduri să o amâne.

Când se va opri? Pun încă o dată întrebarea. Am dreptul la o audiere rapidă. A acționa în acest fel este contrar drepturilor mele.”, a transmis Simona Halep printr-un mesaj postat pe Instagram.

 

Simona Halep a primit încă o lovitură

Mai mult, Simona Halep a fost acuzată că datele din pașaportul biologic aflat pe numele său ar conține modificări relevante pentru specialiștii antidoping. Sportiva noastră a reacționat, însă, imediat și a susținut că trei specialiști de renume internațional i-au verificat analizele și au dat verdictul că testele oferite de-a lungul timpului nu ar conține nimic suspect.

Pașaportul biologic al sportivului a fost lansat de către Agenția Mondială AntiDoping (WADA) în 2009. Scopul său este de a monitoriza profilul biologic al unui sportiv pentru a detecta eventualele modificări suspecte și care ar oferi elemente care să susțină utilizarea unor substanțelor interzise.