Anunțul care cutremură toată Europa! Este informația momentului din Germania: Să NU ne amăgim!

Germania

Sursă: Dreamstime

Cancelarul german a făcut un anunț crunt pentru toată Europa, după ce a fost criticat pentru vizita realizată săptămâna aceasta în China. Olaf Scholz a subliniat că întâlnirea cu președintele Xi Jinping a fost justificată, iar europenii nu trebuie să se amăgească cu privire la puterea Rusiei.

Anunțul care cutremură toată Europa! Este informația momentului din Germania: Să NU ne amăgim!

Cancelarul Germaniei a amintit de faptul că Rusia este și va rămâne o mare putere militară, în contextul în care deține arme nucleare. Astfel, subliniază Olaf Scholz, vizita sa în China a fost justificată.

„Să nu ne amăgim. Rusia este și va rămâne o mare putere militară. Iar Rusia are arme nucleare. Tocmai de aceea este foarte important să spunem: este inadmisibilă folosirea armelor nucleare în acest conflict. Facem apel la Rusia să declare clar că nu va face acest lucru. Asta ar fi o limită care nu trebuie depășită”, a declarat Olaf Scholz.

Berlinul nu renunță la cooperarea cu Beijingul

De asemenea, acesta a precizat anterior că nu va renunța la cooperarea cu statul chinez deoarece este un „important partener de afaceri și comerț” atât pentru țara sa, cât și pentru Europa.

El a precizat, totodată, că modul în care Guvernul de la Berlin tratează cu Guvernul de la Beijing se va schimba pe măsură ce se va schimba China.

„Căutarea securităţii naţionale – sinonimă cu stabilitatea sistemului comunist – şi autonomia naţională vor continua mai semnificativ. Şi, pe măsură ce China se schimbă, modul în care tratăm cu China trebuie să schimbe şi el.

Chiar şi în condiţii schimbate, China rămâne un important partener de afaceri şi comerţ pentru Germania şi Europa. Nu vrem să ne decuplăm de la el”, a declarat, joi, Olaf Scholz într-un interviu acordat pentru politico.eu

Cancelarul Germaniei a explicat, însă, că țara sa va „demonta dependenţele unilaterale” de China în anumite produse sau tehnologii.

„În privinţa investiţiilor chineze în Germania, vom face de asemenea diferenţe în funcţie de faptul dacă acestea creează sau exacerbează dependenţe riscante”, a afirmat el, referindu-se la controversa legată de o investiţie chineză în Portul Hamburg.

Potrivit DPA, achiziţia respectivă a primit deja aprobarea să continue, însă sub condiţii care limitează orice control asupra operaţiunilor portuare.

„Vom continua să insistăm pe reciprocitate (în afacerile cu China). Şi, acolo unde China refuză să permită această reciprocitate, nu poate rămâne fără consecinţe”, a adăugat Olaf Scholz.