Germania are de suferit de pe urma dezastrelor naturale. Unele zone nu mai pot fi locuite
Anumite zone din Germania nu mai pot fi locuite, spune directorul agenției guvernamentale pentru managementul dezastrelor din această țară, Ralph Tiesler, adăugând că acest lucru se poate pune pe seama dezastrelor naturale.
Oficiului Federal de Protecție Civilă și Asistență în caz de dezastre (BBK) spune că schimbările climatice și dezastrele meteorologice grave reprezintă o amenințare pentru anumite zone.
„În calitate de conservator al populației, spun că unele zone nu ar trebui relocate din cauza schimbărilor climatice și a amenințării acute a dezastrelor meteorologice grave și a inundațiilor. Această problemă se pune și pe coastă”, a declarat Ralph Tiesler, președintele BBK, pentru ziarele din Funke-Mediengruppe.
Șeful BBK face apel la conștientizarea crizei
El nu exclude posibilitatea ca în viitor să existe refugiați climatici în Germania. „Este imposibil de spus astăzi dacă oamenii vor fi nevoiți să fugă din anumite regiuni ale Germaniei în alte părți ale țării.” Nu există niciun loc în Germania unde să nu trebuiască să te uiți cu atenție.”
De asemenea, Ralph Tiesler mai spune ”este clar că trăim în vremuri din ce în ce mai nesigure”, adăugând că ”modul de criză trebuie să facă acum parte din conștientizarea generală, trebuie să învățăm că criza face parte din viața de zi cu zi”.
În Germania, protecția civilă este de competența landurilor. Guvernul federal este responsabil de luarea de măsuri de protecție civilă în caz de război. La cerere, poate sprijini landurile și municipalitățile în caz de dezastru, scrie Tagesschau.
Cabinetul discută „Strategia de reziliență”
Guvernul german abordează, de asemenea, această problemă. Miercuri, 13 iulie, cabinetul discută o „strategie de reziliență”. Scopul strategiei este „de a proteja oamenii și mijloacele lor de trai și de a consolida rezistența și adaptabilitatea comunității în fața dezastrelor”, citează agenția de presă DPA din proiect.
Structurile și sistemele existente ar trebui să fie completate sau interconectate cu măsuri noi sau îmbunătățite de gestionare a riscurilor de dezastre. Ar trebui să fie implicați și actori neguvernamentali, cum ar fi organizațiile de ajutorare, care se bazează în principal pe angajamentul voluntar.
Strategia nu se concentrează doar asupra Germaniei, ci analizează, de asemenea, contribuțiile politicii de dezvoltare la reziliență în alte părți ale lumii.
Noul val de căldură afectează și Germania
Germania se confruntă în mod acut cu un nou val de căldură. Serviciul german de meteorologie (DWD) prognozează maxime de până la 34 de grade Celsius pentru astăzi și mâine în sud-vestul țării.
Sunt prognozate maxime între 25 și 31 de grade. Doar pe litoral nu va fi la fel de cald miercuri, cu 19 până la 24 de grade, potrivit prognozelor.
Sfârșitul de săptămână va aduce o răcire în nordul țării, înainte ca căldura să facă o nouă încercare din Franța pentru a începe noua săptămână, potrivit DWD.