În Coburg, Germania, asociația municipală de locuințe a oprit gazul natural pentru încălzirea a 2.800 de chiriași. Această măsură este menită să economisească combustibil și să contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice. De asemenea, ar trebui să prevină încălzirea inutilă.
Asociația de locuințe taie gazul pentru încălzire
Orașul de locuințe din Coburg va opri încălzirea cu gaz a 2.800 de apartamente în zilele următoare. Asociația de locuințe justifică acest pas într-un comunicat, menționând posibilitatea de a economisi energie, transmite site-ul br.de.
Aceasta este o reacție la penuria de energie și la creșterea costurilor aferente. Se speră că această măsură va fi benefică și din punct de vedere financiar pentru chiriași, a continuat purtătoarea de cuvânt. Cu toate acestea, niciun chiriaș nu va îngheța în apartamentul său.
În acest moment, temperaturile exterioare sunt atât de ridicate încât încălzirea nu este necesară. De asemenea, situația este monitorizată îndeaproape și se va reacționa imediat dacă locatarii raportează probleme și temperaturile scad corespunzător, a mai spus purtătoarea de cuvânt.
În comunicat se precizează că există temperaturi minime legale pentru apartamente, care nu trebuie să fie subminate. În cazul în care temperatura interioară scade la 18 grade, iar valoarea țintă de 20 de grade nu este prognozată în următoarele una sau două zile, sistemele de încălzire vor fi puse din nou în funcțiune.
Măsura este menită să economisească combustibil pentru iarnă și să contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice, a declarat vineri Christian Meyer, directorul general al Housing, pentru Agenția germană de presă DPA.
Încălzirea, închisă pe timp de vară
Nu se poate calcula încă cât de mare va fi potențialul de economisire la oprirea în lunile de vară, a precizat Meyer, cu toate acestea, el speră la efecte notabile.
„Facem ceea ce face probabil fiecare proprietar de locuință – oprim încălzirea în timpul verii”.
Măsura este, de asemenea, menită să îi împiedice pe chiriași să își încălzească apartamentele în mod inutil pe timpul verii, de exemplu atunci când călătoresc și lasă din greșeală caloriferul pornit sau când dorm cu ferestrele deschise în nopțile mai răcoroase de vară, iar încălzirea pornește automat.
Măsura este de așteptat să se aplice până în luna septembrie sau să se încheie mai devreme dacă temperaturile sunt corespunzător de scăzute, a mai declarat purtătoarea de cuvânt. Alimentarea cu apă caldă nu este afectată de această decizie și nu există restricții privind dușurile sau băile.