Un nou scandal în coaliție! Acuzații dure la adresa lui Ciolacu: Este destul de dificil…

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a cerut ca Partidul Național Liberal (PNL) să nu mai poată încheia alianțe locale cu alte partide cu excepția PSD, lucru ce a dus la un nou scandal în coaliție.

Pe acest fond, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Dan Motreanu, a declarat la Digi24 că un astfel de scenariu nu poate fi posibil atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii liberali.

„Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD in toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL.

Este exclus ca șeful unei organizații slabe a PSD, cum este cea de la Giurgiu, să atace într-o postare trei miniștri ai PNL, si nu este prima dată, si nu doar pe ministrii PNL. Altădată și pe reprezentanții PNL din conducerea Consiliului Județean Giurgiu, fără să aibă aprobarea Președintelui sau a conducerii centrale PSD.

Președintele PSD Giurgiu , cel care a pierdut CJ în alegerile locale din 2020, a fost ales de curând în funcție , dar asta doar după ce a primit aprobarea de la conducerea centrală a PSD – așa este la PSD acolo unde au lideri slabi, prin urmare este încă în „evaluare” pentru a rămâne președinte de organizație a PSD pentru alegerile din 2024. Din acest motiv, dați-mi voie să cred că a avut avizul Președintelui Ciolacu sau a conducerii Centrale PSD pentru a ataca pe cei 3 miniștri PNL.

După cum vedeți, este o diferență foarte mare între ceea ce declară Președintele PSD și acțiunea sa politică. Este o diferență foarte mare între abordarea premierului Ciucă – care niciodată nu a încurajat atacurile în coaliție, dimpotrivă a preferat să nu răspundă atunci când a fost atacat el sau PNL – și cea a lui Marcel Ciolacu care încurajeaza liderii din eșalonul 2-3 al partidului să atace miniștrii PNL sau să ii încurajeze să facă oferte pentru „atragerea” unor primari PNL.

Prin urmare, în aceste condiții, este greu să vorbim despre o colaborare unitară la nivelul tuturor județelor între PNL si PSD”, a spus Dan Motreanu. pentru Digi24.

Miniștrii PNL, atacați de președintele PSD Giurgiu

Declarațiile lui Dan Motreanu au venit după ce președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi acuză pe miniștrii PNL că jumătate din ei sunt cu probleme, dându-i de exemplu, în acest sens, pe ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

De asemenea, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu a cerut ca PSD și PNL să formeze alianțe și la nivel local, în Consiliul Județeam și primării.

„Cred că domnii de la PNL care constituim coaliţia de guvernare ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR unui asemenea primar şi de calibrul unui astfel de primar şi la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună, încercând cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Primăria Capitalei.

Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat. Eu consider că, alături de colegii mei am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie, cel puţin până în anul 2024”, a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu în cursul zilei de vineri, 20 ianuarie.

De asemenea, acesta a mai spus că ”eu, sincer, şi le transmit acum şi partenerilor noştri, consider că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm – vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR?

Vrem să nu ne asumăm proiectele cu USR din Bucureşti sau lui Clotilde Armand sau vrem să constituim o coaliţie în adevăratul sens atât local, cât şi central pentru a răspunde aşteptărilor românilor în acest moment şi pentru a răspunde provocărilor prin care trece nu numai România, întreaga Europă, cu o criză de securitate foarte aproape de noi, cu o criză energetică.

Toate acestea venind după o criză pandemică. Trebuie să vedem, dacă dorim să avem un proiect de ţară în viitor, atunci trebuie să ieşim în faţa românilor şi să ne asumăm acest lucru”.