Anunțul dimineții pentru Elena Udrea! Nu se aștepta nimeni la așa ceva

elena udrea

SURSA FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca

Informații importante despre proiectul imobiliar al Elenei Udrea au apărut în urmă cu puțin timp. Astfel, s-a aflat că principalul dezvoltator din Transilvania Smart City a intrat în insolvență.

Realtopfarma SA Tamași/Corbeanca, principalul dezvoltator din Transilvania Smart City, a intrat în insolvență, oficial la propria cerere. Este vorba de proiectul imobiliar al Elenei Udrea. Sentința de deschidere a procedurii încă nu a fost publicată în BPI, ceea ce înseamnă, în teorie, că ar putea fi anulată în apel.

Administratorul judiciar provizoriu, Dascal Insolvency SPRL, a prezentat, cu o zi întârziere față de noul termen limită, un tabel preliminar cu peste 160 de creditori, care au invocat creanțe în valoare totală de peste 500 de milioane de lei.

Pe lista creditorilor, două echipe de fotbal din Cluj-Napoca

Valoarea creanțelor admise este de 95.269.129,69 lei, însă numeroase creanțe sunt „înscrise sub condiție suspensivă a neîncheierii contractului autentic de vânzare”, a arătat Supervizor.ro.

Principalul creditor este SDC Imobiliare SRL Cluj-Napoca, care apare în tabel cu o chirografară de aproape 39 de milioane de lei. Pe lista creditorilor sunt prezente și cele două echipe de fotbal din Cluj-Napoca. U Cluj figurează cu 320.515 lei (în baza unui contract de sponsorizare), iar CFR apare cu 1.212.700,2 lei (creanță sub condiție suspensivă, de peste 3 ori mai mică decât suma revendicată).

Realtopfarma este administrată de Adrian Gurzău

În prezent, societatea Realtopfarma este administrată de Adrian Gurzău, arată datele oferite de Registrul Comerțului, și a raportat pentru 2022 un număr mediu de cinci angajați, venituri de peste 10,3 milioane lei, cheltuieli de aproape 35,7 milioane lei (pierderi de circa 25,36 milioane lei), datorii de peste 86,3 milioane lei, active imobilizate de aproximativ 50,7 milioane lei și active circulante de peste 67,4 milioane lei, dintre care creanțe de circa 62,5 milioane lei.

Amintim că, afacerea imobiliară din Cluj-Napoca a Elenei Udrea a intrat în insolvență la mijlocul lunii aprilie. Tribunalul Ilfov a admis în luna aprilie a acestui an intrarea în insolvență a firmei imobiliare cu ajutorul căreia Elena Udrea dorește să construiască Transilvania Smart City.

Autorizațiile de construire, sub lupa procurorilor

De asemenea, modul în care s-au obținut autorizațiile de construire face obiectul unui dosar de corupție aflat în lucru la DNA Cluj. Acolo au fost chemați mai mulți angajați ai firmei Realtopfarma SA, care este deținută de Elena Udrea.

În atenția procurorilor de află consultantul companiei Realtopfarma, Titus Pop, fost angajat la Primăria Cluj-Napoca, și fiul său, Daniel Pop, arhitectul-șef al orașului. În vara anului trecut, aceștia au participat la un team building în localitatea Smida, împreună cu fostul deputat Adrian Gurzău și angajații Realtopfarma, ceea ce ridică suspiciuni privind viteza cu care a fost aprobat proiectul imobiliar.