Ministerul Educației face publice rezultatele cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 50,3 % dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați în sistemul de învățământ preuniversitar. În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de cca. 77 % (raportat la totalul de 60.389 angajați în sistemul de învățământ superior, personal titular și asociat).

Conform comunicatului transmis de Ministerul Educației, numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv cei deja vaccinați până la data de 1 februarie 2020) este de 193.573 persoane (147.314 persoane din sistemul de învățământ preuniversitar și 46.259 – personal din sistemul de învățământ universitar).

Numărul angajaților din sistemul de educație deja vaccinați cel puțin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajații cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de învățământ preuniversitar și 9.676 din sistemul de învățământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învățământul superior medical).

Interesul pentru redeschiderea școlilor se păstrează

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că interesul pentru redeschiderea şcolilor cu prezenţă fizică se păstrează, iar ministerul susţine testarea elevilor, dar nu are competenţe în domeniu şi există doar 113 medici şcolari şi 268 de asistenţi medicali.

„Interesul major pentru redeschiderea şcolilor cu prezenţă fizică se păstrează. În Europa, printre cele 27 de state doar trei state – Germania, Danemarca, Portugalia – nu au deschise cel puţin grădiniţele sau învăţământul primar sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile. În acest context, ne concentrăm atenţia pentru pregătirea şcolilor în eventualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va trebui să fie confirmată de CNCSU şi va trebui să fie urmată de un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei. Concentrarea atenţiei se va face atât pe protecţie împotriva COVID, cât şi pe protecţie împotriva riscului pericolului de incendiu. (…)

Analiza pe care o vom face în cursul zilei de mâine va pune laolaltă realităţile din Educaţie de cele din domeniul sanitar. Factorul care condiţionează decizia este evoluţia epidemiologică, atât din perspectivă cantitativă a ratei de infectare, cât şi din perspectivă calitativă – aceea a prezenţei unei noi tulpini”, a afirmat Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin