Compania farmaceutică Pfizer a venit cu un anunț la care nu se aștepta nimeni - o angajată este acuzată că ar fi furat documente cu informații secrete despre vaccinul anti-coronavirus. Din acest motiv, reprezentanții companiei au depus o plângere la tribunal.
Scandal uriaș la Pfizer! Ce a făcut o angajată a companiei farmaceutice? Tocmai au anunțat
Concret, reprezentanții companiei au depus o plângere la tribunalul din California, în care acuză că una dintre angajate ar fi încărcat într-un cont Google Drive peste 12.000 de fișiere, scrie Bloomberg Law.
Presa internațională informează că printre aceste fișiere se aflau zeci de documente cu informații confidențiale despre vaccinul anti-COVID. Reprezenanții Pfizer spun că aceste documente ar fi urmat să ajungă la o altă companie farmaceutică, cunoscută sub numele de Xenor Inc.
Pfizer cere un ordin temporar de restricție prin care angajata să fie împiedicată să folosească, să dezvăluie, să transmită sau să modifice orice informație confidențială pe care o ține. Mai mult decât atât, în adresa câtre instanță, reprezenanții companiei americane mai cer angajatei să ofere unui consilier al companiei accesul la conturile ei personale de Google Drive și la toate dispozitivele ei de calcul.
”Pfizer ia foarte în serios protecția informațiilor sensibile și confidențiale. Protejarea acestor informații este esențială pentru inovația științifică, permițându-ne în cele din urmă să facem progrese în beneficiul pacienților.”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei americane.
Cum a aflat compania despre posibilul furt
Pfizer anunță că în luna octombrie a acestu an a implementat o tehnologie care monitorizează când angajații încarcă fișiere pe platforme precum Google Drive. În aceeași lună, angajata a fost depistată transferând 12.000 de fișiere de pe laptopul ei de serviciu într-un cont Google Drive, se mai arată în plângere.
În urma unei analize digitale a e-mailului acesteia, s-a descoperit că aceasta a avut un interviu și o ofertă de angajare din partea companiei Xencor.
La momentul confruntării, femeia a recunoscut că a transferat fișierele pentru a-și organiza documentele offline pentru uzul ei personal, spunând, totodată, că nu le-a copiat și că nici nu le-a trimis în altă parte, se mai arată în plângerea formulată de companie.
De asemenea, anagajata spune că a șters toate fișierele salvate în contul ei Google Drive atunci când i s-a cerut să predea hard diskul extren și laptopul personal.
Sursa anterior citată spune că angajata nu a răspuns imediat unei solicitări de a transmite un punct de vedere, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei Xencor a menționat că aceasta nu este parte din proces și a refuzat să facă alte comentarii.