Actrița, în vârstă de 61 de ani, căsătorită timp de 13 de ani cu vedeta din ”Die Hard”, mariaj din care au rezultat treci copii – Rumer, 36 de ani, Scout, 33 de ani și Tallulah, 30 de ani – a dezvăluit acel sfat pe care îl dă copiilor când aceștia trebuie să comunice cu tatăl lor, scrie Femalefirst.

Sfaturi pentru copii

Într-o apariție la „The Drew Barrymore Show”, ea a explicat:

„Ceea ce le spun copiilor mei este să se bucure că sunt acolo unde sunt. Nu contează cine ești sau cine ai vrea să fii, ci cine ești. Sunt aici, acum, și există frumusețe și bucurie, dragoste”.

De asemenea, ea a vorbit despre cel mai frumos moment din familia lor – nașterea primului nepot. Rumer, fiica sa și a lui Bruce, a născut-o pe Louetta „Lou” Isley Thomas Willis, în aprilie anul trecut. Tânăra are o relație de câțiva ani cu muzicianul Derek Richard Thomas.

Tallulah, fiica cea mică a celor doi actori, a dezvăluit recent că ea și familia ei au considerat că este „cu adevărat important” să folosească platformele publice pentru a „răspândi conștientizarea” afecțiunii degenerative de care suferă Bruce Willis.

Bruce Willis
SURSĂ FOTO: X

Acum, încerc și eu să mă vindec prin asta

Ea a declarat cu această ocazie că ”ceea ce se întâmplă cu tatăl meu este că are o boală cognitivă cu adevărat agresivă, o formă de demență care este foarte rară”.

Cred că a fi deschis este foarte important. Pe de o parte, este vorba de cine suntem noi ca familie, dar este foarte important să răspândim conștientizarea despre demența frontotemporală pentru că habar n-aveam că există această boală. Acum, încerc și eu să mă vindec prin asta și să devin un fel de arheolog, săpând în lucrurile tatălui meu, lumea lui și mărunțișurile lui”, a continuat el.

În 2022, familia lui Bruce, inclusiv actuala soție a starului „Pulp Fiction”, Emma Heming și copiii lor, Mabel, în vârstă de 12 ani, și Evelyn în vârstă de nouă ani, a anunțat că vedeta se va retrage din actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie cu tulburări de vorbire și limbaj.

Ulterior, actorul a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD), o tulburare neurologică gravă, care afectează, în principal, lobii frontali și temporali ai creierului.

Demența frontotemporală este caracterizată printr-o serie de tulburări ale creierului care afectează zone asociate cu personalitatea, comportamentul și limbajul. Apare adesea la persoanele cu vârsta între 40 și 60 de ani.

FTD poate manifesta diverse simptome în funcție de regiunile cerebrale afectate. Dificultățile de comunicare, provocările de înțelegere și neînțelegerea instrucțiunilor sunt manifestări comune.

Acumularea anormală de proteine în cogniția socială poate duce la modificări comportamentale, scăderea empatiei, a motivației, a înțelegerii și chiar la anomalii ale funcției motorii, cum ar fi dezechilibrul și problemele vizuale.