Anunțul momentului despre carnea de pui din magazine! Toţi românii trebuie să ştie

Sursă: Dreamstime

Carnea de pui este una dintre preferatele românilor, însă există o serie de lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi aşa ceva. Iată cu ce recomandări clare vin specialiştii.

Este, fără îndoială, unul dintre alimentele preferate ale românilor!

Puţine persoane ştiu însă toate secretele legate de carnea de pui pe care o pun pe masă, uneori zi de zi.

Cum se deosebeşte în mod real carnea de pui crescut la ţară sau în curte de puiul vândut în comerţ?

Spre exemplu, cum putem deosebi corect un pui crescut la ţară şi unul crescut rapid, în ferme, atunci când mergem la cumpărături?

Un pui crescut în mod natural este bun de sacrificat după aproximativ două luni, însă puii din comerţ, săraci în proteine, pot fi tăiaţi chiar şi după două săptămâni.

„Este un os puţin mai închis la culoare, dar mult mai moale. Celălalt este un os mai tare şi ţesătura este mult mai compactă”, explică o femeie venită la cumpărături, potrivit Observatorului Antenei 1.

Puii din comerţ sunt crescuţi de multe ori, din păcate, cu furaje şi agenţi de afânare într-un timp foarte scurt.

Părerile românilor sunt foarte clare

Oamenii au învăţat, încet-încet, să se orienteze către produsele mai sănătoase. Iată ce spun câteva dintre doamnele venite la cumpărături în căutare de carne de pui.

„Eu aleg carnea pe care scrie că e cea mai bună. Mai puţin tratată cu antibiotice.”

„Te uiţi un pic şi la culoare… Nimic nu mai este bun în România. Îţi e şi frică să mai mănânci.”

„Era puţin schimbată culoarea şi puţin mirosea. Sunt şi din astea. Le mai spală, le mai dau prin oţet.”

„Încercăm să luăm de la ţară pentru cei mici, nu din comerţ.”

Un crescător de păsări explică şi faptul că, în cazul puilor săi crescuţi la curte, carnea acestora este mai galbenă pentru că îi hrăneşte cu boabe de porumb, transmite observatornews.ro.

Sfaturile nutriţioniştilor pentru românii care sunt în căutarea cărnii de pui perfecte

Iată cu ce recomandări vin şi medicii nutriţionişti pentru românii care vor să mănânce cât mai sănătos.

„Sursa este foarte importantă. Un alt factor important este timpul în care a crescut pasărea până la sacrificare. Adică păsările crescute cu porumb au un timp de 56 de zile de la ieşirea din ou.

Altfel, în 2-3 săptămâni, puiul devine matur, tocmai datorită acelei compoziţii de grâne şi substanţe cu care se grăbeşte creşterea lor. (…)

Carnea are o altă textură. În primul rând, este un pic mai tare şi de multe ori copiii noştri nu o preferă, dar soluţia este tocarea ei şi gătirea. Gustul este absolut special.

Dacă vedem la un pui crescut convenţional, industrial, vedem pulpa, capătul osului, acele oase se rup imediat. Zgârciul şi osul sunt moi, se pot mesteca. La puiul de ţară nu se întâmplă asta”, a explicat nutriţionistul Lygia Alexandrescu.