Cei care stau la bloc au parte de informații importante din partea primăriei. Pentru a-i ajuta pe oameni cu problemele legate de șobolani și de șoareci, autoritățile locale au anunțat că vor începe un program de deratizare din 11 ianuarie 2021.
Anunțul momentului pentru toți cei care stau la bloc! Se va întâmpla de marți, 11 ianuarie
Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, demarează marți, 11 ianuarie 2022, primul tratament de deratizare în subsolurile blocurilor care aparțin asociațiilor de proprietari/locatari de pe teritoriul Municipiului București.
Conform Planului Unitar de Acțiune pentru anul 2022, aprobat prin Hotărârea nr. 447/27.12.2021 a Consiliului General al Municipiului București, operațiunile de deratizare interioară la obiectivul B3 subsoluri, respectiv imobile cu spații destinate locuințelor de tip condominiu, asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale, etc., se vor desfășura, ciclic, conform calendarului anual stabilit.
Se va folosi Agrorat Pellet
Pentru tratamentul de deratizare în subsoluri se folosește produsul raticid AGRORAT PELLET, care va fi amplasat în cutii de carton (stații de intoxicare) și se prezintă sub formă de granule de culoare albastră, îmbogățit cu atractanți alimentari. Acesta conține bitrex, un repelent cu gust amar, destinat pentru a preveni consumul accidental de către alte animale, care nu sunt vizate de tratamentul raticid. Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe).
Oamenii trebuie să ia măsuri în plus
Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de împiedicare a accesului rozătoarelor în subsoluri, prin măsuri de excludere, cum ar fi închiderea cu plase metalice a gurilor de aerisire a subsolurilor, repararea golurilor de țevi, menținerea curățeniei în spațiile aferente subsolurilor, precum și evitarea amplasării de apă și hrană pentru animale comunitare și păsări.
Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură
Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că sute de imobile au probleme legate de furizarea agentului termic și a precizat, concret, care sunt zonele afectate.
Așadar, în Sectorul 1, sunt afectate de oprirea apei calde şi a căldurii un număr de 78 de blocuri sau imobile, din cauza unor avarii la circuitul primar (str. Barbu Lăutaru) sau la furnizorul de gaze (str. Someşul Rece). În plus, 79 de blocuri sau imobile din Aviaţiei se confruntă cu o furnizare deficitară, din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii.
În Sectorul 2 al Capitalei, apa caldă a fost oprită la nouă blocuri din str. Carei şi Bld. Basarabia, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a unei vane în punctul termic. Sunt deficienţe în ce priveşte furnizarea agentului termic la 132 de blocuri sau imobile din cauza lipsei parametrilor pentru livrarea apei calde sau a încălzirii.
Compania Municipală Termoenergetica spune că în Sectorul 3, apa caldă sau încălzirea au fost oprite la 109 blocuri în zonele Bld. Octavian Goga, Cal. Călăraşi, Bld. Theodor Pallady, Cal. Vitan, Bld. 1 Decembrie, ca urmare a lucrărilor de remediere a avariilor în punctele termice sau pe reţele.
Avariile din rețeaua secundară au dus la oprirea apei calde sau a încălzirii pentru 228 de blocuri sau imobile pe str. Mărgeanului, Şos. Alexandria, Şos. Sălaj, Cal. Ferentari, Bld. Naţiunile Unite din Sectorul 5.
În Sectorul 6, apa caldă e oprită la 26 de blocuri, ca urmare a unor avarii pe str. Romancierilor, Bld. Timişoara, Bld. Iuliu Maniu.
Potrivit informațiilor Companiei Municipale Termoenergetica, Sectorul 4 este singurul care nu are nicio problemă din punctul de vedere al apei calde și al căldurii.