Ion Iliescu a ajuns la 93 de ani, o vârstă la care mulţi dintre noi pot doar visa.
Cum îşi menţine însă fostul preşedinte al României vitalitatea şi energia la această vârstă înaintată şi ce hobby-uri îi ocupă timpul?
Ce hobby-uri are Ion Iliescu? Cum îşi ocupă fostul preşedinte timpul la 93 de ani
Iată câteva detalii mai puţin cunoscute despre fostul lider de la Cotroceni.
Ion Iliescu este pasionat de meciurile de tenis şi de snooker, pe care le urmăreşte de fiecare dată când sunt difuzate la TV. În schimb, fostul preşedinte a spus adio talk-show-urilor pe teme politice, care nu îl mai atrag deloc.
O altă plăcere care nu lipseşte din viaţa lui Ion Iliescu este reprezentată de plimbările pe care le efectuează, din păcate doar în apropierea casei, pentru că nu mai este în starea necesară pentru ieşiri mai lungi, cum ar fi la munte, spre exemplu.
Un fidel meloman, Ion Iliescu era o prezenţă nelipsită în trecut de la Festivalul Enescu, însă nu a mai fost prezent la ultimele ediţii, mulţumindu-se să asculte muzica preferată în liniştea propriei case.
O altă pasiune a fost preşedinte al României este scrisul. Iliescu lucra intens la volumul al doilea al memoriilor sale, iar cartea va conţine perioada de după Revoluţia din decembrie 1989. Primul volum, intitulat „Destinul unui om de stânga. Amintiri“, a apărut în anul 2014.
Interviu inedit pentru revista Playboy. Ce bea şi ce mănâncă Ion Iliescu?
Detalii inedite despre Ion Iliescu au fost prezentate, cu ceva ani în urmă, chiar de către fostul preşedinte. Acesta i-a uimit pe mulţi români când a acceptat să acorde un interviu revistei Playboy.
El a dezvăluit atunci că meniul lui preferat de Crăciun este compus din mâncare tradițională, precum șorici, piftie, tobă, sărmăluțe in foi de viță, pește, dar și cozonac și vin.
La capitolul vinuri, Ion Iliescu a mărturisit că este fanul licorilor seci albe și demiseci rose. Acesta a spus că la Iași, a descoperit Frâncuşa de Cotnari și Aligote de la Bucium. Însă nici Galbena de Odobeşti nu îi displace.
Fostul preşedinte a vorbit şi despre o reţetă de „crap la carton” care l-a impresionat pe când era în portul Giurgiu.
„Rețeta implică un mod aparte de pregătire a crapului la cuptor, în tavă de simigerie, asezat pe un carton gros, îmbibat cu ulei și acoperit cu bulion, roșii, condimente, care se puneau și deasupra crapului, desfăcut pe lățime și acoperit cu o altă foaie de carton îmbibat in ulei.
Astfel, introdus în cuptor, crapul se cocea, fiind pătruns atât de sus, cat si de jos de un sos deosebit de gustos. Era delicios”, a mărturisit fostul preşedinte al României.