Premierul Marcel Ciolacu promite să rezolve problema pensiilor pentru nevăzători și mineri
Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat marți seară, într-un interviu la Antena3 CNN, că la sfârșitul săptămânii se va întâlni cu minerii și cu reprezentanții persoanelor nevăzătoare pentru a discuta despre legea pensiilor. Premierul a asigurat că va găsi o soluție pentru această problemă.
„Am avut întâlnire cu persoanele cu dizabilități. Am pus-o pe ministra Muncii să-mi găsească soluțiile. O să le comunic împreună cu Comisia. Voi rezolva această problemă. Am întâlnire vineri și cu reprezentanții minerilor, fiindcă nu li s-a explicat. Noi am pornit în discuția cu Comisia…Ce caută Comisia? Caută de la un stat european să aibă sustenabilitate pe viitor. Nu mai schimbi regulile jocului în funcție de interese electorale. Este o lege a pensiilor. Noi avem și un istoric. Nu mă pot compara cu Germania, cu Italia sau cu Franța. Eu vin după un comunism de 50 de ani”, a spus Marcel Ciolacu.
Premierul nu i-a numit ”nesimțiți” pe pensionarii militari
În spațiul public au apărut informații potrivit cărora prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, i-ar fi numit ”nesimțiți” pe pensionarii militari.
Informațiile apărute în spațiul public nu reflectă, de fapt, adevărul, fiind doar a manipulare grosolană, în contextul în care tatăl șefului Guvernului a fost pilot decorat al Armatei Române.
Drept urmare, Marcel Ciolacu nu ar putea să îi jignească pe pensionarii militari. Declarațiile premierului au fost făcute la adresa politicienilor care acum pretind că sunt apărători ai pensionarilor, cu toate că, acum trei ani, au înghețat punctul de pensie. Amintim că aceste declarații au fost făcute în cadrul emisiunii ”Punctul culminant” cu Victor Ciutacu, difuzată pe România TV.
Ba mai mult, acești politicieni demagogi au încercat să plafoneze toate pensiile la 9,4% din PIB. De altfel, tot ei au și decis să închidă minele din toată țară.
Așadar, declarațiile făcute de către premierul Marcel Ciolacu sunt, de fapt, o revoltă. El spune că nu este vina pensionarilor militari că se află într-o situație diferită față de restul pensionarilor din sistemul public de pensii.
El a explicat că legea a fost rezultatul negocierilor cu Comisia Europeană pentru a elimina procentul de 9,4% introdus anterior de reziști, făcând referire la cei din USR.
Ciolacu a menționat că aceia care contestau acum legea pensiilor, în special polițiștii și militarii de la MAPN, fuseseră încadrați la pensii speciale conform unui sistem stabilit de Ceaușescu, care prevedea că aceștia să nu contribuie la pensii.