Patriarhul Daniel este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007. Este cunoscut de toată România, fiind foarte apreciat, dar și criticat uneori. Puțini oameni cunosc numele său real, căci acest subiect nu a fost dezbătut până acum, așa cum nici despre veniturile sale nu s-a vorbit. Suma este una considerabilă.
Care este numele real al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române?
Despre Patriarhul Daniel s-au scris multe de-a lungul timpului, de la banii pe care îi câștigă lunar, până la bunuri de care nimeni nu știe. Un alt detaliu pe care nu îl cunosc prea mulți este numele său real, pe care a evitat să îl facă public.
Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române îi place să mențină suspansul în ceea ce privește viața sa privată. Puțini sunt cei care știu care este numele lui real sau detalii despre veniturile sale, care nu sunt deloc unele mici.
Dan Ilie Ciobotea este cel care conduce acum Biserica Ortodoxă și ia deciziile în ceea ce privește fața bisericească din România.
Patriarhul s-a născut la data de 22 iulie 1951 și a avut o viață plină de reușite. Acesta studiat teologia, chiar și doctoratul și a mers la perfecționare chiar și peste hotare, unde a avut parte de studii importante, la un nivel înalt. Pe 12 septembrie 2007 a fost ales patriarhul Bicericii Ortodoxe Române de către Colegiul Electoral Bisericesc.
Venitul Patriarhului Daniel a ajuns la 23.920 lei pe lună în 2019
Salariul acestuia este unul dintre cele mai discutate subiecte, de care o țară întreagă este interesată. Deși este cunoscut faptul că duce o viață de lux și a reușit să strângă averi exorbitante, Preafericitul susține că ce are este modest. Cu toate acestea, conduce mașini cu prețuri ireal de mari.
Conform datelor oficiale, în anul 2016, salariul său lunar era de 16.600 de lei. Ulterior, din 2019, venitul lui a ajuns la 23.920 lei pe lună, o sumă la care mulți români nici nu își permit să viseze.
La un moment dat, acesta a vorbit despre bani și spunea că bogăția sau sărăcia nu este un scop în sine și că acestea te pot îndepărta sau apropia de Dumnezeu și de semeni.
„Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni. El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual.
Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc. Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor.