"Rigidizarea şi complicarea condiţiilor privind angajarea forţei de muncă va duce în mod cert la restrângerea activităţii companiilor, reducerea numărului de locuri de muncă. AOAR solicită Guvernului să se concentreze pe evaluarea şi promovarea unor măsuri suplimentare vizând flexibilizarea pieţei forţei de muncă, în conformitate cu progresul tehnologic, apariţia de noi ocupaţii, chiar dacă acestea nu sunt încă prevăzute în Codul Ocupaţiilor din România",cred membrii AOAR.
Asociaţia cere Ministerului Muncii să preia în legislaţia română, prevederi europene ce asigură flexibilizarea pieţei forţei de muncă, stimularea celor care vor să muncească mai mult pentru a câştiga mai mult.

"AOAR apreciază că una din problemele grave ale României o reprezintă numărul locurilor de muncă şi calitatea acestora, factor esenţial în ceea ce priveşte veniturile realizate de angajaţi. Aceasta este cea mai mare prioritate a Guvernului şi nu modificarea Codului Muncii şi promovarea unei politici în discordanţă cu cerinţele pieţei forţei de muncă", mai cred oamenii de afaceri.
AOAR mai solicită Guvernului adoptarea unor măsuri care să stimuleze munca, reducând semnificativ asistenţa socială, inclusiv cea privind ajutorul de şomaj, concentrând ajutorul societăţii doar pentru persoanele aflate într-o dificultate extremă.