' Îngrijorarea noastră este că noul Cod Fiscal bagă în Patul lui Procust orice fel de muncă. Din punctul nostru de vedere, nu încurajează munca. Eu sunt angajator şi îmi fac contract de muncă cu zero ore şi zero salarii, pe termen nelimitat. E legal? Să vedem scandalul din Marea Britanie, unde pentru 6.000 de piloţi de avioane s-au făcut contracte de muncă de acest tip. Acum noi trebuie să ne hotărâm ce facem: ori suntem în Europa şi ne vom trezi cu tot felul de încercări pentru că nu suntem noi originali, ori spunem că asta e numai în Marea Britanie şi la noi nu se poate. Eu vă spun că şi la noi se poate', a spus Pârvan.
Întrebat cum se taxează munca de pe platforma Uber, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice /MFP/, Dan Manolescu, a menţionat că în acest caz este vorba despre prestarea unei activităţi independente.
'Ştim cu toţii că s-a întâmplat şi se întâmplă ca venitul din munca salarizată să fie taxat într-un fel, venitul din munca independentă în alt fel iar venituri dintr-o muncă desfăşurată într-un caz particular din activităţi independente prin cesionarea unor drepturi de autor să fie taxate într-un alt fel. Odată cu noul Cod Fiscal, munca în sine încearcă să se echilibreze cumva în funcţie de particularitatea fiecărei activităţi. Actualul Cod Fiscal ca şi viitorul Cod Fiscal răspund la întrebarea cum se impozitează activitatea de pe platforma Uber. Vorbim despre prestarea unei activităţi independente', a spus Manolescu.
La jumătatea lunii februarie, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu, preciza că noul Cod Fiscal şi noul Cod de Procedură Fiscală aflat, în prezent în dezbatere publică, ar putea fi adoptate prin lege până la finalul lunii iunie, urmând să intre în vigoare în 2016. AGERPRES