AOAR: „industria halatelor albe” este unul dintre motoarele dezvoltării economice a ţării

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) crede că una dintre măsurile care pot scoate sănătatea românească din impas este exportul de servicii medicale, strategie ce va permite valorificarea şi "plata adecvată a competenţelor de excepţie de care România dispune încă".

Oamenii de Afaceri din România salută şi decizia Ministerului Sănătăţii, de a aloca opt milioane de lei pentru începerea procedurilor de reluarea a producţiei strategice de la Institutul Cantacuzino.
"AOAR a sustinut încă din 2005 importanţa continuării şi dezvoltării producţiei de vaccinuri şi medicamente şi chiar constituirea unei Companii Naţionale de Medicamente, având în centru valoroasa producţie a companiei Antibiotice Iaşi, fiind evident de mai mulţi ani ca aceasta companie nu trebuie privatizată ci doar lăsată să lucreze, fără influente politice sau de grup", se arată în comunicatul asociaţiei.

AOAR solicita ministrului sănătăţii să nominalizeze un responsabil avizat pentru urmărirea şi impulsionarea activităţii de investiţii de la Institutul Cantacuzino, astfel că în termen de maxim 6 luni, în colaborare permanentă cu Agenţia Naţională a Medicamentului, să poată îndeplini condiţiile legale de emitere a certificatului GMP conform normelor UE.
De asemenea, AOAR crede că este important să se stabilească condiţii pentru ca sănătatea să poată accesa Fonduri din Bugetul UE 2014-2020.

Oamenii de afaceri mai susţin scutirea pe o durată de 5 ani a investiţiilor realizate în sectorul medical privat, cu accent pe exportul de servicii medicale. AOAR susţine promovarea şi susţinerea "Industriei Halatelor Albe" ca unul din motoarele dezvoltării economice a ţării.