,,Am discutat astăzi (miercuri n.r.) şi se pare, cel puţin acesta este sentimentul meu, că se ajunge la o înţelegere pe creşterea preţului la gaze. Se constată cumva că deja suntem cu preţul la nivelul european, chiar cu 2-3 dolari mai sus, aşa că nu mai sunt necesare creşteri la preţul gazelor. Repet, e sentimentul meu, nu a zis nimeni da, nu a bătut nimeni palma pe subiect. O altă chestiune pozitivă este discuţia despre piaţa de capital şi despre modificarea cadrului legislativ, conform propunerii care este cunoscută drept 'Cele opt bariere pentru piaţa de capital'. Şi aici toată lumea a fost de acord cu necesitatea şi oportunitatea acestei propuneri”, a spus Florin Pogonaru, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.
Acesta a precizat că discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au vizat şi reducerea CAS cu cinci puncte procentuale de la 1 iulie 2014, Legea Insolvenţei şi taxa pe stâlp. ,,Am discutat şi despre contribuţiile de asigurări sociale (CAS), unde noi avem o opinie clară şi fermă că reducerea CAS este o prioritate pe bază de spaţiu fiscal creat prin mai buna colectare. Desigur că aici discuţiile sunt infinite, ei zic că nu cred, noi zicem că precis se întâmplă aşa. Există sentimentul că nu suntem departe de o înţelegere în ceea ce priveşte reducerea CAS-ului şi suntem aproape de înţelegere la preţul gazelor. O altă chestiune de bine a fost Legea Insolvenţei pe care coaliţia noastră a susţinut-o. Desigur, nu a ieşit perfectă, dar şi aici este un progres şi este bine. Am discutat şi despre taxa pe stâlp împotriva căreia noi avem o poziţie fermă, respectiv că este o taxare şi o descurajare a investiţiilor', a mai precizat Florin Pogonaru, potrivit Agerpres.
O Misiune a Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti, în perioada 2 – 16 iunie, pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv. Vizita FMI are loc împreună cu cea a echipelor Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.