Cu toate acestea, peste 50% dintre adulții americani recunosc că nu beau cantitatea de apă necesară, fie pentru că uită, fie pentru că sunt prea ocupați, potrivit The New York Post. Interesant este că mulți dau vina pe gustul apei pentru a-și justifica lipsa hidratării. De aceea, cei care nu sunt fani ai apei plate, pot adăuga în ea puțin suc de lămâie pentru a-i schimba gustul. Pe lângă aroma de citrice, lămâia poate ajuta digestia, previne apariția pietrelor la rinichi și ajută la pierderea în greutate, scrie Verywealth.
Beneficiile pentru sănătate ale apei cu lămâie
Apa cu lămâie continuă să fie subiectul a numeroase studii. Dar analizarea beneficiilor apei cu lămâie poate fi o provocare. Nu există o modalitate clară de a măsura cantitatea de lămâie care poate fi amestecată în apă. Dacă beți apă cu lămâie pentru posibilele beneficii aduse sănătății, asigurați-vă că nu adăugați zahăr sau alți îndulcitori!
Hidratare
Aportul adecvat de apă este vital pentru funcționarea corpului. Corpul uman este 55-60% apă. Apa ajută la dizolvarea nutrienților pe care îi transportă sângele și la eliminarea deșeurilor din organism.
Niciun studiu științific nu arată, totuși, că adăugarea lămâii în apă îmbunătățește hidratarea. Cu toate acestea, dacă aveți dificultăți în a bea apă plată, lămâia o poate face mai plăcută la gust.
Apa oferă mai multe beneficii, printre care:
1. Prevenirea deshidratării
2. Menținerea unei temperaturi corporale sigure
3. Eliminarea deșeurilor corporale
Aport de Vitamina C
Adăugarea lămâii în apă ajută să vă asigurați că aportul de vitamina C atinge doza recomandată. În medie, o lămâie (56 de grame) conține 34 de miligrame de vitamina C, care este esențială în multiple funcții ale corpului, inclusiv la îndepărtarea radicalilor liberi, producerea de colagen, absorbția fierului din alimente, menținerea unui sistem imunitar puternic.
Potasiu
Lămâile sunt bogate în vitamine, minerale și nutrienți care ajută organismul în diferite moduri. Apa cu lămâie are un impact susbstanțial asupra sănătății. Poate oferi un aport de potasiu, prevenind oxidarea.
O sursă bună de antioxidanți
Dacă există ceva cu care asociem citricele, aceștia sunt antioxidanții. Deoarece lămâile sunt bogate în antioxidanți, apa cu lămâie ar putea fi un mod eficient de a beneficia de o dietă bogată în antioxidanți.
Antioxidanții acționează prin prevenirea deteriorării celulelor, cunoscut sub denumirea de stres oxidativ. Aceste daune celulare au fost legate de unele boli, dar antioxidanții pot contracara stresul oxidativ, prevenind apariția unor boli.
Previne pietrele la rinichi
Dovezile arată că lămâia adăugată în apă poate ajuta la prevenirea sau tratarea anumitor afecțiuni renale. Consumul adecvat de apă și urinarea sunt, de asemenea, elementele principale ale prevenirii și tratamentului pietrelor la rinichi. De asemenea, apa cu lămâie poate ajuta la prevenirea apariției pietre la rinichi.
Efectele nedorite ale apei cu lămâie
Teoria conform căreia apa cu lămâie ajută la debalonare nu este dovedită științific. În schimb, lămâile pot agrava reflexul acid, provocând arsuri la stomac. De asemenea, lămâia conține acid citric, care poate eroda smalțul dentar.