de alimentare cu apa a Bucurestiului, un program masiv de investitii pentru imbunatatirea calitatii apei distribuite consumatorilor.
Care este valoarea totala a investitiilor realizate de la concesionarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare si pana in prezent si care a fost destinatia fondurilor?
Andreas Baude: De la concesionarea serviciilor de alimentare cu apa a Capitalei, Apa Nova a investit aproximativ 2.000 miliarde de lei, din care peste 1.600 miliarde de lei in domeniul public concesionat, ce va ramane proprietatea Municipalitatii Bucuresti, dupa incheierea contractului de concesiune. Restul fondurilor au fost investite in domeniul privat, in principal pentru achizitionarea de echipamente performante si pentru modernizarea centrului de primire a clientilor. Prioritatile companiei au fost imbunatatirea calitatii apei potabile (600 miliarde lei), reabilitarea si extinderea retelelor de apa potabila si de canalizare (350 miliarde lei), modernizarea statiilor de pompare (circa 270 miliarde lei), inlocuirea si redimensionarea contoarelor (210 miliarde lei) si alte reabilitari in sistemul de alimentare cu apa: vane, cladiri etc. (170 miliarde). Suplimentar celor 2.000 miliarde lei, Apa Nova a demarat lucrarile de finalizare a celei de-a treia statii de tratare a apei, Crivina. Punerea in functiune a acesteia va permite imbunatatirea calitatii si a presiunii apei produse, precum si diminuarea productiei celorlalte doua statii care, in prezent, lucreaza la supra capacitate. Pentru finantarea acestui proiect, Apa Nova a obtinut un credit de la BERD-DEG, fara garantii din partea autoritatilor publice centrale sau locale.Investitia Apa Nova in statia Crivina este de aproximativ 1.800 miliarde de lei.
Ce sume veti investi in acest an si care ar fi principalele tinte vizate?
Andreas Baude: Apa Nova continua sa imbunatateasca, si anul acesta, calitatea serviciilor furnizate consumatorilor din Bucuresti. In 2005, nivelul preconizat al investitiilor se ridica la peste 640 miliarde de lei. Circa 60% din investitii vor fi destinate renovarii si extinderilor de retele, 120 miliarde lei vor fi alocati imbunatatirii productiei si 100 miliarde imbunatatirii pomparilor. Filozofia noastra in ceea ce priveste alegerea investitiilor a fost ca, in primii ani ai concesiunii, sa obtinem o siguranta a contorizarii si sa imbunatatim calitatea apei produse, iar apoi sa investim in retele. Este posibil ca, in 2007, circa 70% din investitiile noastre sa fie consacrate extinderilor de retele.
Care sunt principalele obiective pe care vi le propuneti pentru dezvoltarea activitatii in Romania?
Andreas Baude: Grupul Veolia este prezent in Romania de mai multi ani. Privim viitorul companiei noastre desfasurandu-se pe mai multe axe: pe de o parte, dezvoltarea parteneriatelor, atat cu sectoarele municipale, in domeniul parteneriatelor public/private, cat si de gestiune delegata a serviciilor publice (apa, canalizare, energie, deseuri urbane, transport urban), iar pe de alta parte, dezvoltarea unei activitati pe langa agentii industriali, pentru gestionarea utilitatilor proprii cum sunt apa, energia si deseurile, deoarece acestia nu au intotdeauna competentele necesare.
Cum anume s-au imbunatatit serviciile oferite populatiei odata cu preluarea serviciilor de distributie a apei din Capitala?
Andreas Baude: Contractul de concesiune este masurabil si planificat. Calitatea serviciilor oferite se masoara prin nivele de servicii care trebuie atinse. Am atins mai multe nivele de servicii, dintre care putem sublinia: timpul de realizare a noilor bransamente la retelele de apa si canalizare este mai mic de 3 luni, iar solutionarea reclamatiilor inmanate in scris se face in mai putin de 10 zile. Totodata, consumatorii sunt din ce in ce mai satisfacuti de serviciile noastre. Dovezile in acest sens le constituie rezultatele anchetelor pe care le-am realizat, incepand cu luna noiembrie 2002, din sase in sase luni. Evolutia satisfactiei globale este insemnata: de la 46%, in noiembrie 2002, la 66%, in noiembrie 2004.
Apa Nova investeste pentru calitatea serviciilor
9 iunie 2005, 12:00
Ultima modificare în 9 iunie 2005, 15:00
de alimentare cu apa a Bucurestiului, un program masiv de investitii pentru imbunatatirea calitatii apei distribuite consumatorilor.Care este valoarea totala a investitiilor realizate de la concesionarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare si pana in prezent si care a fost destinatia fondurilor? Andreas Baude: De la concesionarea serviciilor de alimentare cu apa a Capitalei, Apa Nova a investit aproximativ 2.000 miliarde de lei, din care peste 1.600 miliarde de lei in domeniul publ
Etichete: Apa Nova,
arhiva,
miliard
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook