Emisiile de CO2 produse de activitatile industriale la nivel mondial determina cresterea aciditatii apelor marine, consecinta acestui lucru fiind distrugerea cochiliilor si a recifurilor de corali, precum si scaderea biodiversitatii marine. Cercetatorii au observat ca fenomenul de crestere a aciditatii apei de mare este prezent nu numai la suprafata ci chiar si la adancimi mari, fapt ce ar trebui sa traga un puternic semnal de alarma privind pericolul asupra vietii oceanice. Apele
Emisiile de CO2 produse de activitatile industriale la nivel mondial determina cresterea aciditatii apelor marine, consecinta acestui lucru fiind distrugerea cochiliilor si a recifurilor de corali, precum si scaderea biodiversitatii marine.
Cercetatorii au observat ca fenomenul de crestere a aciditatii apei de mare este prezent nu numai la suprafata ci chiar si la adancimi mari, fapt ce ar trebui sa traga un puternic semnal de alarma privind pericolul asupra vietii oceanice.
Apele oceanice au absorbit aproximativ 525 de miliarde de tone de CO2 in cursul ultimilor 200 de ani. Insa absorbtia zilnica a mai mult de 22 de milioane de tone de CO2 a schimbat chimia oceanica, spun cercetatorii.
Acest lucru impiedica unele animale marine sa isi produca obisnuitele cochilii, fapt ce va determina mai devreme sau mai tarziu disparitia lor.
Data: 23 mai 2008
Sursa: Capital.fr