APAPR lansează „Biblioteca de Pensii”

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) lanseaza astazi Biblioteca de Pensii, o resursa online de documentare si de crestere a gradului de informare si constientizare in domeniul pensiilor (private si de stat). Biblioteca de Pensii reprezinta o colectie bogata de studii, rapoarte, analize si alte materiale privind diferite aspecte ale lumii pensiilor, avand ca obiectiv o informare cat mai buna, corecta si completa in acest domeniu. Biblioteca de Pensii este un proiect

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) lanseaza astazi Biblioteca de Pensii, o resursa online de documentare si de crestere a gradului de informare si constientizare in domeniul pensiilor (private si de stat). Biblioteca de Pensii reprezinta o colectie bogata de studii, rapoarte, analize si alte materiale privind diferite aspecte ale lumii pensiilor, avand ca obiectiv o informare cat mai buna, corecta si completa in acest domeniu.

Biblioteca de Pensii este un proiect exclusiv online, gazduit de site-ul www.apapr.ro, contine cele mai noi materiale privind pensiile (marea majoritate fiind din 2009 si 2008), publicate de institutii internationale de prestigiu: OECD, Banca Mondiala, Uniunea Europeana, BERD, Oxera, EFAMA, Watson Wyatt si altele. Toate aceste materiale le puteti consulta aici.

„Biblioteca de Pensii reprezinta doar primul dintr-o serie mai lunga de proiecte speciale, menite sa majoreze gradul de informare si de constientizare privind pensiile, atat in randul partenerilor nostri din mass-media, cat si din randul marelui public”, afirma Crinu Andanut, Presedintele APAPR.

Biblioteca de Pensii are 7 subsectiuni:
bomba demografica si efectele ei asupra sistemelor publice de pensii;
• despre reforma pensiilor si multitudinea modelelor globale de pensii private;
• investitiile, comisioanele si randamentele fondurilor de pensii private;
• pensiile private si de stat in contextul crizei financiare mondiale;
• statistici globale in domeniul pensiilor private;
• solutii pentru faza de plata a pensiilor din sistemele private;
• despre pensiile private ocupationale, caracteristice lumii occidentale.

Materialele din Biblioteca de Pensii scot in evidenta nevoia de accelerare a reformelor sistemului public de pensii, pentru a ajuta lumea moderna sa faca fata provocarilor demografice manifestate prin imbatranirea si reducerea populatiei.