Apare o nouă autostradă de 164 de km în România. Leagă două regiuni istorice

masini, autostradă, soferi

SURSA FOTO: Pexels

Șoferii au parte de vești foarte bune din partea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Oficialul a anunțat că s-au făcut un nou pas important în ceea ce privește o autostradă mult așteptată de către români. Despre ce este vorba, de fapt?

Progrese în ceea ce privește Autostrada Brașov-Bacău

Progrese în ceea ce privește Autostrada Brașov-Bacău. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, informează pe platformele de socializare că progrese semnificative sunt înregistrate în privința realizării Autostrăzii Brașov-Bacău.

Prin urmare, județul Bacău va fi beneficiarul atât al Autostrăzii Brașov-Bacău, cât și al Drumului Expres Piatra Neamț – Bacău, proiecte de infrastructură rutieră de o importanță crucială, având conexiuni directe cu Autostrada Moldovei.

„Un nou pas important pentru construcția Autostrăzii Brașov-Bacău (#A13)! CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției celor 164 de km ai acestei autostrăzi care asigură legătura dintre Moldova și Transilvania.

Proiectantul român trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în termen de 24 de luni. Pentru acest contract are la dispoziție 81,20 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport”, anunță Sorin Grindeanu.

La începutul lunii acesteia, Grindeanu a anunțat că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț.

Acest Drum Expres va avea o lungime de 51 de kilometri, va traversa județele Bacău și Neamț și va avea ca destinație finală conectarea directă cu Autostrada Moldovei.

Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț, aproape de realizare

La începutul lunii iunie, ministrul Sorin Grindeanu anunța că Drumul Expres Bacău- Piatra Neamț este aproape de realizare.

Acesta mai preciza că drumul va asigura legătura între A7, DN2 și DN15.

Nu în ultimul rând, acesta spunea că drumul va tranzita județul Bacău pe o lungime de 22,45 km. În plus, va tranzita județul Neamț pe o lungime de 28,55 km.

Pe aceste bucăți se vor construi:

  • 6 viaducte
  • 17 pasaje
  • 7 poduri
  • 2 Spații de Servicii
  • 1 Centru de Intreținere și Coordonare
  • 5 noduri rutiere (Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Savinești și Nod rutier Piatra Neamț)

Ministrul mai spunea pe rețelele de socializare că valoarea totală a acestei construcții este estimată la 7,69 miliarde de lei, dar fără TVA.

Lansarea licitației contractului pentru proiectare și execuție este lansată după avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe. De asemenea, și după probarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.

La momentul respectiv, ministrul a publicat pe rețelele de socializare și o imagine cu Drumul Expres Bacău- Piatra Neamț. Aceasta poate fi văzută mai jos.