Apare o nouă fabrică în România! Mega investiție la nivel național

Sursă: Dreamstime

Apar noi locuri de muncă în România! Recent, Greenglass a informat că intenționează să investească 10 milioane de euro pentru o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor din sticlă.

Apar 90 de locuri noi de muncă în România

Prin noul proiect, Greenglass urmărește să-și mărească capacitatea de producţie la 260.000 tone/an, conform unui comunicat de presă.

Potrivit informațiilor transmise, noua fabrică va fi amplasată în apropierea Bucureştiului, iar construcţia sa va începe la jumătatea lui 2022, urmând să-și înceapă activitatea în 2023.

„Odată cu noua investiţie, pe lângă operaţiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla şi sticlă plană din industria automotive şi sticlă provenită din construcţii şi demolări. Se aşteaptă să creeze peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcţie şi 90 de roluri permanente odată ce va fi finalizată.

Pentru reciclarea ambalajelor de sticlă post-consum, fabrica a investit în instalaţii de sortare moderne, optoelectronice, în urma procesării rezultând granule de sticlă cu o puritate a culorii şi a materialului extrem de ridicată, de 99,9%.

Totodată, tehnologia pentru reciclarea deşeurilor de sticlă plană este de ultimă generaţie, separă şi îndepărtează materialele tip contaminaţi de pe sticlă, lucru ce va permite creşterea eficienţei în lanţul valoric de reciclare şi oferi producătorilor materii prime secundare reciclate. Recuperate, materiale vor fi direcţionate către diverse sectoare industriale: sub formă de cioburi (cullet) şi vor fi folosite în producţia de sticlă plană”, a informat Greenglass.

Greenglass intenționează să deschisă o altă fabrică de reciclare

De asemenea, reprezentanții companiei respective au informat că intenționează să construiască o nouă fabrică de reciclare și în regiunea central-vestică a României.

„Capacitatea de procesare totală a celor două fabrici va acoperi ţinta de colectare şi reciclare pe care România o are de îndeplinit pentru deşeurile de ambalaje de sticlă, incluzând şi cantitatea ce urmează a fi colectată din Sistemul Garanţie-Depozit. Cifrele arată că la nivel european producţia de stică a continuat să crească în ultimii ani, ajungând la peste 21.000 tone.

Organizaţia Europeană a Producătorilor de Sticlă (FEVE) confirmă că sticla este mai mult ca niciodată principalul material de ambalare pentru băuturi spirtoase, vinuri şi bere şi este al doilea material de ambalare de top din Europa în ceea ce priveşte volumul”, au explicat reprezentanții Greenglass.

Despre Greenglass Recycling

Greenglass Recycling este cel mai important reciclator de sticlă din țara noastră, prezent în Popeşti-Leordeni, Ilfov din 2013. Fabrica respectivă desfăşoară operaţiuni de reciclare a ambalajelor de sticlă post-consum, având o capacitate de tratare de 110,000 tone/an.

Începând cu 2016, Green Group este deţinut de Abris Capital Partners, un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi Europa de Est (CEE), având investiţii de capital de peste 1,2 miliarde de euro.