Importanta companie producătoare de baterii, Varta, ar vrea să investească un miliard de euro în România ca să producă baterii pentru mașini electrice. Anunțul a fost făcut de Roxana Mânzatu, secretar de stat din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Varta, companie producătoare de baterii, vizează România ca locaţie pentru o investiţie de un miliard de euro într-o unitate de producţie baterii pentru maşini electrice, potrivit unui anunţ al Roxanei Mânzatu, secretar de stat din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
“Am primit azi delegaţia grupului Varta. Compania vizează Romania ca locaţie pentru o investiţie strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producţie baterii pentru maşini electrice. Am setat cadrul opţiunilor potenţiale pentru finanţarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiţiei.
Unitatea se va baza pe tehnologii înalte şi pe forţă de munca bine pregătită şi competitivă. Echipa Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru Romania”, a scris Roxana Mînzatu pe Facebook.
Varta este una dintre cele mai vechi businessuri din Germania, iar bateriile produse de ei stau la baza multor gadgeturi din piaţa electronicelor de consum. Varta a devenit lider global în ceea ce priveşte furnizarea de baterii pentru aparate auditive, o piaţă în creştere la nivel global. În acelaşi timp, cererea pentru baterii pentru căşti de tip earbuds creşte, în timp ce acestea devin din ce în ce mai populare.
Varta este prezent în România din anul 2014 cu o fabrică la Braşov, prin Varta Microbattery.
Apare o nouă fabrică în România
Apar noi locuri de muncă în România! Recent, Greenglass a informat că intenționează să investească 10 milioane de euro pentru o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor din sticlă.
Prin noul proiect, Greenglass urmărește să-și mărească capacitatea de producţie la 260.000 tone/an, conform unui comunicat de presă.
Potrivit informațiilor transmise, noua fabrică va fi amplasată în apropierea Bucureştiului, iar construcţia sa va începe la jumătatea lui 2022, urmând să-și înceapă activitatea în 2023.
„Odată cu noua investiţie, pe lângă operaţiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla şi sticlă plană din industria automotive şi sticlă provenită din construcţii şi demolări. Se aşteaptă să creeze peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcţie şi 90 de roluri permanente odată ce va fi finalizată.
Pentru reciclarea ambalajelor de sticlă post-consum, fabrica a investit în instalaţii de sortare moderne, optoelectronice, în urma procesării rezultând granule de sticlă cu o puritate a culorii şi a materialului extrem de ridicată, de 99,9%.
Totodată, tehnologia pentru reciclarea deşeurilor de sticlă plană este de ultimă generaţie, separă şi îndepărtează materialele tip contaminaţi de pe sticlă, lucru ce va permite creşterea eficienţei în lanţul valoric de reciclare şi oferi producătorilor materii prime secundare reciclate. Recuperate, materiale vor fi direcţionate către diverse sectoare industriale: sub formă de cioburi (cullet) şi vor fi folosite în producţia de sticlă plană”, a informat Greenglass.