Vineri, 11 februarie, Florin Spătaru, ministrul Economiei, a informat că România va investi peste 100 de milioane de lei în industria de apărare. „Tradiția României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic.”, a spus acesta.
Florin Spătaru a informat că vineri, 11 februarie, a avut o vizită de lucru la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş, unde a discutat cu directorii generali despre viitoarele investiții în industria de apărare.
„Tradiția României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic. Am fost, astăzi, într-o vizită de lucru, în județul Braşov, la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş, unde am discutat cu directorii acestor societății despre planul investițional şi despre beneficiile aduse comunității o dată cu revitalizarea industriei în zonă”, a declarat acesta la conferința de presă susținută la Brașov.
Apar noi locui de muncă în Brașov
Ministerul Economiei a explicat că a bugetat pentru 2022 o sumă record pentru industria de apărare. De asemenea, acesta a adăugat că în Brașov se va construi o nouă fabrică de pulberi care va asigura 300 de locuri de muncă.
„Doar în industria de apărare din județul Brașov au fost alocate fonduri de 118.635.000 de lei. Printre altele, construcția unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investițiile prioritare pe care le vizez ca ministru al economiei. Această investiție va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunității locale.
Este necesar un plan de investiții solid şi integrat care să vizeze întregul lanț valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanți către o industrie de apărare românească competitivă și profitabilă”, a spus acesta.
„Repornirea motoarelor industriei înseamnă profit pentru economia românească”
De altfel, acesta a precizat că programul de investiții va viza retehnologizarea acestor societăți, astfel încât produsele livrate să corespundă nevoilor partenerilor comerciali.
„Repornirea motoarelor industriei înseamnă profit pentru economia românească pe viitor. În plus, un plan pe termen lung integrat va presupune specializarea şi atragerea de forță de muncă tânăr, în acest domeniu. Industria de apărare a fost de multe ori un sector lăsat în eșalonul doi. Trebuie să poziționam industria de apăre acolo unde îi este locul: ca industrie strategică”, a concluzionat Florin Spătaru.