Președintele rus Vladimir Putin a avut un singur obiectiv în Ucraina: să facă Rusia din nou măreață, printr-o cucerire militară în stilul secolului al XIX-lea. Dar a eșuat într-un mod spectaculos, comentează New York Post, subliniind că, de fapt, tot ce pare să fi reușit Vladimir Putin a fost să-și transforme țara într-un stat vasal al Chinei.
Publicația americană arată, de asemenea, cum a devenit armata chineză o forță uriașă, furând sau cumpărând pe doi bani tehnologia militară a Rusiei, după destrămarea URSS.
Gândiți-vă la un fel de Coree de Nord uriașă, care ajunge să depindă de Partidul Comunist Chinez pentru practic orice din punct de vedere economic, scrie publicația americană.
Și asta pentru că, în scurt timp, Moscova ar putea avea nevoie de Beijing pentru a-i cumpăra aproape tot petrolul, cărbunele și gazul, împreună cu cerealele și cheresteaua. Va avea nevoie de China pentru a-și procesa tranzacțiile cu carduri de credit, dar și pentru a-i furniza aproape toată tehnologia de ultimă generație pentru a beneficia de serviciile de internet și orice altceva implică microcipuri, scrie New York Post.
Ar trebui să îngrozească și mai mult Pentagonul
Și acesta este doar începutul. Acest aranjament trist s-ar putea extinde, Rusia ajungând chiar să vândă Chinei cel mai bun hardware militar al său. Asta ar trebui să îngrozească și mai mult Pentagonul.
În mod clar, armata Chinei se linge acum pe degete, gata să cumpere – oficial sau neoficial – orice armament avansat al Rusiei, deoarece Putin și cercul său de apropiați sunt disperați să asigure capacitatea țării de a-și menține industria armamentului intactă, într-o perioadă de război, în timp ce sancțiunile îi pun la pământ economia, iar clienții de altădată se orientează în altă parte.
De fapt, Putin ar putea transforma forțele armate ale Chinei într-un colos militar în următoarele decenii. S-a mai întâmplat asta.
Infuzia de ADN rusesc a făcut din armata Chinei ceea ce este azi
După ce Uniunea Sovietică s-a prăbușit, Rusia s-a luptat să-și mențină centrele de producție de armament în funcțiune și avea nevoie de noi parteneri pentru a-și cumpăra echipamente militare. China a fost încântată să-i vină în ajutor.
Beijingul a fost de acord să cumpere un lot mic de avioane de luptă Su-27 Flanker și un avion de război similar cu lăudatul F-15 al Forțelor Aeriene SUA.
Acordul a fost apoi extins: Rusia a vândut comuniștilor 100 de avioane Su-27 și a decis să ajute Beijingul să construiască alte 100 de avioane în China, în baza unui acord de licență. Beijingul a anulat acordul în doar câțiva ani, susținând că avioanele nu mai satisfac nevoile sale. Apoi PCC nu doar că a furat cea mai bună tehnologie de la acest avion de război de elită, ci și-a creat propria versiune, J-11, și a vândut-o pe piața internațională de armament, subminând pe față Rusia.
Apoi, Rusia a încheiat acorduri similare cu China privind sistemele de apărare aeriană, submarine și alte platforme militare, doar pentru vedea cum Beijingul o minte și îi fură orice tehnologie pe care putea să o integreze în forțele sale armate.
PCC a fost chiar nerăbdător să cumpere la un preț de nimic un portavion sovietic, aflat în moarte clinică, despre care pretindea că este un ”cazinou plutitor.” Acum acesta servește în Marina chineză ca prim transportator, reconstruit și gata de război împotriva Marinei SUA, în Pacific. Proiectele pentru acel portavion au ajutat la construirea nu a unuia, nici a două, ci probabil a alte trei astfel de portavioane.
Nu mai este un secret că armata Chinei a reușit să progreseze în ultimii ani și să economisească zeci de miliarde de dolari datorită echipamentelor militare cumpărate sau furate de la ruși. Iar PCC nu ar fi nici pe departe așa de letal din punct de vedere militar, cum este astăzi, dacă nu ar fi existat infuzia de ADN rusesc.
Kremlinului s-ar putea să nu-i pese ce se întâmplă cu tehnologia rusă după ce își primește banii
Acum însă, Rusia ar putea fi și mai disperată să încheie înțelegeri cu China. De data aceasta, Kremlinului s-ar putea să nu-i pese ce se întâmplă cu tehnologia rusă după ce își primește banii.
De exemplul, Rusia ar putea vinde Chinei tehnologie avansată de arme hipersonice, despre care unii experți spun că o depășește pe cea a Statelor Unite, pentru a dezvolta arme futuriste.
Moscova poate ajuta Beijingul să construiască rachete nucleare avansate și submarine cu rachete balistice ultra-stealth, un domeniu pe care China nu-l stăpânește. Lista poate continua: Kremlinul ar putea ajuta China să construiască portavioane mai bune, arme nucleare pe bază de torpile, avioane de luptă stealth, bombardiere stealth și multe altele.
Armata chineză va pune mâna pe găina cu ouă de aur!
Acestea ar veni în cel mai rău moment posibil pentru armata americană. Administrația Biden va trebui să-și reorienteze puterea militară în Europa pentru a descuraja Rusia. În următorul deceniu, am putea vedea o armată chineză care are puterea de a copleși cu ușurință Taiwanul, Japonia și chiar puterea colectivă a forțelor americane din regiune, totul grație ajutorului venit din partea Rusiei.
Așadar, se poate spune că China va fi într-adevăr câștigătoarea războiului din Ucraina. Armata chineză va pune mâna pe găina cu ouă de aur!