Informația momentului pentru întreg globul. O nouă forță apare la nivel mondial. India pune deja la punct toate detaliile și are în plan să devină ”farmacia lumii”, însă ar putea întâmpina și probleme.
Menționăm faptul că la momentul actual India este al treilea producător de medicamente din lume și totodată are unele dintre cele mai mici costuri de producție spre deosebire de alte țări.
În prezent, una din trei pastile consumate în SUA și una din patru în Marea Britanie sunt fabricate în India, însă în ciuda acestui lucru, India este puternic dependentă de China din cauza ingredientelor farmaceutice pe care țara le deține.
Cifrele oficiale ale Guvernului arată că din China, India importă aproximativ 68% din ingredientele sale farmaceutice, în condițiile în care această opțiune este cu mult mai ieftină decât producerea ingredientelor pe plan intern.
India vrea să devină ”farmacia lumii”
În acest sens, India are în plan să își reducă dependența de China cu până la 35% în următorii ani. În cadrul unui program guvernamental lansat în urmă cu doi ani, 35 de ingrediente farmaceutice active au fost produse în 32 de fabrici din India începând cu luna martie a acestui an.
CNBC scrie că această producție are un rol esențial și va reduce dependența de China cu până la 35% înainte de sfârșitul deceniului, conform planului pe care țara îl are deja. Menționăm faptul că acestă schemă de producție a fost lansată în momentul în care tensiunile militare dintre India și China s-au declanșat brusc, l-a jumătatea anului 2020.
Referitor la scopul programului, se are în plan încurajarea companiilor din toate sectoarele, astfel încât producția locală să crească cu 520 de miliarde de dolari până în 2025.
Sectorul farmaceutic este cel mai important. În acest sens, guvernul din India a a alocat mai mult de 2 miliarde de dolari în stimulente atât pentru companiile private indiene, cât și pentru companii străine.
Cum își reduce India dependența de China?
Totodată, se dorește și producția a 53 de ingrediente active, pentru care India se bazează în prezent în principal pe China. Unele dintre cele mai mari companii farmaceutice din India, cum ar fi Pharmaceutical Industries, Aurobindo Pharma. În proiect sunt implicate laboratoarele Reddy, Lupin și Cipla.
Menționăm faptul că, în prima fază a schemei, un total de 34 de produse au fost deja aprobate, producția fiind distribuită între 49 de producători. În acest sens, Guvernul are așteptări mari.
Mai exact, se dorește ca sectorul farmaceutic, care este evaluat în prezent la aproximativ 42 de miliarde de dolari, să ajungă la 65 de miliarde de dolari până în 2024 și între 120 de miliarde și 130 de miliarde de dolari până în 2030.
Pe lângă medicamente, India este și un jucător important în pandemia de COVID, în contextul în care țara a livrat peste 201 milioane de doze de vaccin COVID-19 în aproximativ 100 de țări din Asia de Sud-Est, America de Sud, Europa, Africa și Orientul Mijlociu.