A fost demarat Programul Multianual de Modernizare şi Dezvoltare a Infrastructurii Vamale

Joi, în şedinţa de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunţat demararea unui Program Multianual de Modernizare şi Dezvoltare a Infrastructurii Vamale până în 2030.

Bugetul alocat pentru acest proiect este de până la 1 miliard de lei.

”Discutăm azi o măsură esenţială pentru combaterea evaziunii fiscale. Demarăm un Program Multianual de Modernizare şi Dezvoltare a Infrastructurii Vamale până în 2030, cu un buget de până la 1 miliard de lei”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

Apare Centrul Național de Analiză Imagistică Vamală

În cadrul acestui program, va fi înfiinţat un Centru Naţional de Analiză Imagistică Vamală, care va avea rolul de a analiza imaginile obţinute prin scanare.

”Înfiinţăm Centrul Naţional de Analiză Imagistică Vamală, care să analizeze imaginile scanate. Sistemele vamale vor fi interoperabile cu cele ale CNAIR şi Poliţiei de Frontieră”, a precizat şeful Executivului.

Conform declaraţiilor premierului, această iniţiativă va permite Vămii să lupte mai eficient împotriva fraudei, evaziunii fiscale, contrabandei şi traficului de droguri.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

Procesul de reorganizare al ANAF continuă

Premierul Marcel Ciolacu declară că Guvernul va continua procesul de reorganizare al Ministerului Finanţelor, ANAF şi altor instituţii guvernamentale.

Prim-ministrul speră că la fiecare ședință viitoare vor fi prezentate de către două ministere scheme de reorganizare, astfel încât să poată finaliza întregul proces până la sfârșitul lunii.

”Continuăm astăzi procesul de reorganizare cu Ministerul Finanţelor, ANAF şi alte instituţii guvernamentale din subordinea acestui minister”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

marcel ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu, captură ecran

Parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Guvernul a discutat despre un parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Banca Internaţională. Acesta este pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de 1 miliard de dolari pe o perioadă de zece ani.

Aceste fonduri vor contribui la extinderea accesului la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial.

50.000 de cadre didactice, în special cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin.

În plus, Guvernul a alocat peste 200 de milioane de euro pentru Ministerul Educaţiei, în scopul reabilitării şcolilor. Ele vor fi transformate în unităţi moderne cu consum energetic redus.

”Cu aceşti bani creştem accesul la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. În plus, susţinem 100.000 de elevi din învăţământul profesional să continue studiile în formele de studiu post-liceal. Şi 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin”, a mai spus premierul.