Anunț în Parlamentul European: Pensia minimă europeană este necesară
Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) a argumentat în Parlamentul European că pensia minimă europeană este necesară deoarece foarte mulți români trăiesc cu o pensie de doar 200 de euro.
„Vreau să ridic o temă care mi se pare extrem de importantă, mai ales în condițiile în care avem sute de milioane de cetățeni care au nevoie de sprijin și, în momente de criză, persoanele vulnerabile trebuie ajutate. Cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană.
Avem milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, o viață plină de lipsuri, iar noi, la nivel european, trebuie să instituim această pensie minimă europeană. În țara mea avem 5 milioane de pensionari și mulți dintre ei au pensii de doar 200 de euro și cred că este important ca de pensia minimă europeană să beneficieze și cetățenii europeni care nu locuiesc în Europa, pentru că ei sunt cetățeni ai Uniunii Europene”, a declarat Eugen Tomac.
De asemenea, acesta a scris pe pagina sa de socializare că pensionarii merită respect și o viață demnă după ani de muncă cinstită.
„O problematică ce ar fi trebuit să se afle demult pe agenda europeană. Am adus ieri în discuție, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, acest subiect de care încă foarte mulți se feresc.
Scopul nostru este să apărăm interesele tuturor cetățenilor europeni, al celor vulnerabili cu precădere. După ani de muncă cinstită, pensionarii merită respect și o viață demnă, nu să stea cu mâna întinsă. Nu este o favoare, este dreptul lor, al tuturor cetățenilor europeni, din interiorul sau din afara granițelor UE”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.
Marius Budăi a anunțat modul în care ar urma să crească veniturile pensionarilor
În altă ordine de idei, Marius Budăi a explicat, în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, că majorarea pensiilor cu 10% va avea loc oficial de la 1 ianuarie, fiind vorba de un obiectiv asumat atât de PNL, cât şi de PSD. Mai mult, în perioada următoare, o delegaţie a României va merge la Bruxelles, pentru a negocia o relaxare a ponderii de 9,4% din PIB pentru pensii, lucru stipulat PNRR.
„Vorbim de compensare si plata compensarii, vorbim doar de consumatorii casnici. In iarna 2021-2022 am achitat 1,3 miuliarde, din partea Ministerului Muncii nu e nici un fel de problema. Nu vreau sa creez asteptari care nici macar nu au fost inca discutate. Este mai mult o discutie pe energie, nu e specialitatea mea.
Eu spun ce este decis. Acea plafonare si compensare sa continue si in aceasta iarna, astfel incat consumatorii casnici sa fie protejati. Pe partea de industrial se ocupa Ministerul Energiei.
Exista si o discutie, pentru oxigenodependenti, ca acestia sa nu mai fie plimbati si sa le acordam certificat permanent, apoi se aplica si compensarea, mai sunt si cateva lacasuri de cult, unde se va aplica si acolo aceasta compensare”, a transmis Marius Budăi pentru România TV.