Warner Bros. Discovery a anunţat că va combina serviciile de streaming Discovery+ şi HBO Max într-unul singur. Serviciul rezultat va fi lansat anul viitor, în vara lui 2023, în Statele Unite, după care va fi extins treptat pentru a ajunge şi în alte regiuni.
La fel ca în cazul lui HBO Max, există planuri pentru două versiuni – o versiune premium şi una cu reclame care va costa mai puţin.
Încă nu se știe numele viitorului serviciu
Deocamdată nu se știe cum se va numi viitorul serviciu.
Noua companie, rezultată din unificarea Warner Bros cu Discovery, a înregistrat o pierdere de 3,4 miliarde de dolari, după ce a obţinut venituri de 9,8 miliarde de dolari, sub cele 11,91 miliarde de dolari aşteptate.
HBO, HBO Max şi Discovery+ au acum 92,1 milioane de abonaţi, în creştere cu 1,7 milioane faţă de trimestrul anterior. În SUA, cele trei au pierdut 300.000 de abonaţi în al doilea trimestru al anului.
Problemele financiare şi încetinirea creşterii numărului de abonaţi a determinat noua companie să taie cheltuielile HBO Max, oprind abrupt o serie întreagă de producţii originale, inclusiv Batgirl.
Noul CEO, David Zaslav, spune că Warner Bros. Discovery se va concentra mai mult pe producţii pentru cinematografe, decât pentru serviciul de streaming, deoarece marele ecran aduce mai mulţi bani.
HBO Max suspendă producția din mai multe țări europene
S-a decis oprirea producției de conţinut local din multe ţări europene, printre care și România. Motivul invocat îl reprezintă situația actuală economică, susțin producătorii.
În ceea ce privește motivul care a dus la o astfel de decizie, surse din cadrul companiei, susțin că tăierea conţinutului produs în aceste zone face parte dintr-un plan mai amplu prin care Warner Bros. Discovery vrea să reducă cheltuielile cu trei miliarde de dolari.
Trebuie menționat faptul că HBO Max nu a încetat doar producția locală în regiunile din Europa. Platforma a decis să elimine de la vizionare și conținutul creat până acum.
În acest sens, contactat de Variety, HBO Max a lămurit situația. Sursa citată precizează că a decis să oprească producţia de conţinut local în Europa Centrală, Europa de Nord, Olanda şi Turcia. Singurele ţări care au scăpat de această decizie sunt Franţa şi Spania, mai precizează sursa citată.