Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construirea unui spital regional de urgenţă cu peste 800 de paturi în Craiova, România, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
Acest proiect va îmbunătăţi accesul populaţiei locale la asistenţă medicală de calitate, inclusiv chimioterapie pentru pacienţii care au cancer.
„Pandemia de coronavirus (Covid-19) a arătat din nou cât de important este să investeşti în infrastructuri de îngrijire a sănătăţii moderne şi eficiente, ceea ce a fost întotdeauna – şi va continua să fie – prioritatea de bază a politicii de coeziune a UE, aşa cum este dovedită în urma aprobării acestui proiect major”, a afirmat comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
Spitalul, programat să funcţioneze începând cu anul 2026
Construcţia spitalului de urgenţă din sud-vestul României va ajuta la reducerea inegalităţilor în accesul la îngrijirea sănătăţii, în special pentru oamenii care locuiesc în zonele rurale sau în cele defavorizate, va asigura diagnostice şi tratamente timpurii şi, prin urmare, va ajuta la reducerea ratei mortalităţii şi a dizabilităţilor pe termen lung.
În acelaşi timp, echipamentul şi infrastructura modernă precum şi un management şi o organizare mai bună vor asigura un tratament mai eficient al bolilor mortale. Mai mult, proiectul este menit să contracareze exodul de personal medial din regiune, furnizând un mediu de lucru mai atractiv pentru doctori şi asistente, scrie Agerpres.
Proiectul ar urma să devină operaţional în 2026, informează Comisia Europeană.