“În momentul de faţă, avem pe site mii de anunţuri la apartamente, case şi maşini, care au reduceri de preţuri cuprinse între 6% şi 50%. De exemplu, avem postat un anunţ pentru un apartament cu patru camere, situat în sectorul 5 din Bucuresti, care se vinde la preţul de 21.000 de euro plus TVA”, a declarat Elena Puică, directorul comercial al Executari.COM.

În cazul maşinilor, preţul mediu al bunurilor executate silit, scoase la vânzare este de 2.500 de euro plus TVA, pentru următoarele mărci: Mercedes – Benz, Volkswagen, Hyundai, Ford, Skoda, Peugeot, Renault şi Dacia.

“Societăţile de leasing oferă periodic reduceri de preţuri pentru autoturismele recuperate. Acestea sunt vândute clienţilor prin negociere directă, fără a organiza licitaţii. Spre deosebire de maşini, imobilele executate silit se vând doar prin licitaţie publică, organizată la sediul executorului judecătoresc”, a adăugat directorul comercial al Executari.COM.

La ora actuală, reducerile pentru apartamente pornesc de la 25% şi ajung până la 50%, iar cele mai multe oferte de astfel de locuinţe sunt în Constanţa, Timişoara, Cluj, Piatra Neamţ sau în Botoşani.

Persoanele interesate să participe la o licitaţie trebuie să îndeplinească o singură condiţie: să depună garanţia de 10% din preţul de pornire, pe care o vor recupera în cazul în care nu câştigă licitaţia. Înainte de a participa la o licitaţie, oricine poate obţine gratuit detalii din publicaţia de vânzare, ataşată fiecărui anunţ, postat pe Executari.COM sau de la avocaţii care colaborează cu site-ul în cauză.

Specialiştii Executari.COM estimează că în acest an numărul de bunuri executate silit va ajunge la peste 16.000, după ce, în 2012, a fost 8.395, iar în 2011 – 4.237.

În 2012, valoarea totală a anunţurilor de bunuri executate silit, publicate pe Executari.COM, a fost de circa 208,5 milioane de euro, din care 180,7 milioane euro era valoarea imobilelor, 9,6 milioane de euro a fost reprezentată de segmentul auto-moto şi diferenţa de 18,2 milioane de euro a provenit din categoriile echipamente, utilaje şi altele.