Nu mai este o noutate că piaţa imobiliară este în scădere. Cu toate acestea, reprezentanţii unor complexuri imobiliare, aflaţi la Târgul Naţional Imobiliar (TNI), care se desfăşoară în perioada 7-10 mai la Palatul Parlamentului, susţin că nu au scăzut preţurile la apartamentele pe care le deţin, ci le-au menţinut.

Frecvenţa târgurilor imobiliare organizate, dar şi ofertele prezentate în cadrul acestora , spun altceva.  La TNI, dezvoltatorii vin în întâmpinarea dorinţelor  clienţilor cu oferte care mai de care mai atrăgătoare: locuri de parcare gratuite, discounturi, maşini cadou sau variante de cumpărare a unui apartament nou în schimbul celui vechi.

PR managerul târgului, Cristina Mardare, a spus că preţurile apartamentelor au scăzut, în prezent,  cu aproximativ 20% faţă de ianuarie 2009. „În februarie, preţul mediu era de aproximativ 1500 de euro pe metru pătrat, iar, în prezent, preţul mediu a scăzut până la 1100 – 1200 de euro pe metru pătrat“, a explicat aceasta. Ea a mai spus că, se pot achiziţiona locuinţe şi cu 850 de euro  în zona Iuliu Maniu sau cu 750 de euro în zona Timişoara, dacă se plăteşte un avans de 50%.