Aperitivele reci sunt mereu prezente la orice eveniment, fie mic sau mare. Aceste aranjamente cu produse alimentare reci sunt gustoase, rapide și atrăgătoare. Mulțumesc orice mofturos sau domnișoară care nu vrea să-și saboteze silueta pentru Revelion.
Dacă faci parte din categoria persoanelor care n-au timp de pierdut în bucătărie deoarece au deja programări la saloanele de înfrumusețare, ai nimerit unde trebuie. Ne-am gândit că poate nu ai timp sau ești un novice în gătit, așa că ți-am scris o serie de rețete simple pentru câteva aperitive gustoase pentru masa de Crăciun, prezentate de savoriurbane.com.
Aperitivele reci, secretul succesului când ai musafiri
Aperitivele reci sunt perfecte pentru orice petrecere deoarece se fac rapid, nu ai nevoie de cuptor sau oala cu presiune, ia ingredientele sunt ieftine. Imaginează-ți un platou plin cu:
– ruladă de jambon cu cremă de brânză;
– mini cornete sau clopoței din salam crud-uscat;
– cremă de hrean cu smântână și castraveciori acri;
– ouă umplute cu cremă de brânză;
– mini broșete cu salam crud-uscat cu crustă de ceapă și usturoi;
– mini broșete (frigărui, scobitori) cu ceafă crud-uscată;
Dacă deja salivezi, apucă-te repede de treabă! Musafirii vor intra imediat pe ușă.
Rețete rapide, simple de făcut și de copii
Aceste preparate culinare, de pe savoriurbane.com, sunt așa simplu de făcut încât s-ar putea să ai surprinza ca micuții familiei să fii pregătit deja totul pentru Crăciun.
– ruladă din jambon cu cremă de brânză și ardei colorați:
6-7 felii (1 pachet = 100 g) de Jambon crud uscat;
200 g brânză de vaci (dulce, grasă);
200 g brânză burduf picantă (sau frământată);
50 g unt moale;
2 fire de ceapă verde sau 1 ceapă veche medie albă sau roșie;
câte ½ de ardei roșu, galben, verde;
1 castravete verde proaspăt (rondele pentru suport);
– mini cornete din salam cu cremă de brânză:
12-15 felii de salam crud-uscat cu înveliș de piper negru;
75 g brânză de vaci dulce;
75 g brânză de burduf picantă;
30 g unt moale;
– mini rulouri din șuncă cu cremă de hrean:
10 felii (1 pachet = 100 g) mușchi file fiert-afumat;
200 g brânză de vaci dulce sau cremă de brânză;
2 linguri bune de hrean ras în oțet;
50 g smântână acrișoară;
75 g castraveciori acri tip cornichon;
– ouă umplute cu cremă de caș și chipsuri crocante:
3-4 ouă fierte 7 minute;
50 g brânză de vaci dulce;
30 g caș sărat maturat sau telemea;
30 g unt moale;
3-4 felii de mușchi crud uscat;
– mini broșete cu salam:
6-10 cubulețe de telemea sau caș sărat maturat (cca. 100 g);
6-10 felii de salam crud-uscat cu înveliș de ceapă și usturoi;
6-10 măsline;
6-10 bucățele mici de ardei colorati;
– mini broșete cu ceafă:
6-10 cubulețe de cașcaval afumat;
6-10 felii de ceafă crud-uscată;
6-10 roșii cherry mici;